16.04.2020

Kun kaikki muuttuu

Tätä kirjoitettaessa elämme Suomessa vielä keskellä koronakriisiä. Uudenmaan eristys on juuri lopetettu ja pääministerimme on esittänyt hurskaan toiveen siitä, että mökeille mentäisiin myöhemmin. THL:n asiantuntijat povaavat, että epidemian huippu on vasta tulossa.

Kaikki on muuttunut. Seminaarit, kokoukset, tapaamiset ja tapahtumat on peruttu. Olen nyt viettänyt reilun kuukauden etätyöelämää kotona, jossa myös puolisoni työskentelee. Usein minä sohvalla ja hän keittiönpöydän ääressä, kuten niin moni muukin. Meillä on helppoa, sillä voimme tarvittaessa siirtyä kumpikin omaan videopalaveriin eri huoneisiin ja kaksi kissaa ei vaadi kotiopetusta.

Muuttunut on myös se, että vaikka en käy Köydenpunojankadun toimistolla, olen säännöllisesti yhteydessä toimistokavereihin. Säännöllisemmin kuin olisin ollut muutoin. 

Kriisin alussa ryhdyin oman taustaorganisaationi kanssa tekemään yhteistyötä HVK:n alaisen huoltovarmuusorganisaation satamajaoston kanssa. Laivameklareiden jäsenyritykset vastaavat säännöllisesti satamien tilannekuvaa koskevaan kyselyyn, josta tulokset kerätään Huoltovarmuuskeskuksen ja -organisaation käyttöön. Lisäksi liiton varustamojäsenet antavat näkemyksensä myös vesikuljetuspoolin kyselyssä. Konttien riittävyyttä tarkkailee myös viranomaisten ja konttivarustamojen ”konttinyrkki”.

Laivameklareiden, Satamaoperaattoreiden ja Satamaliiton vastuuhenkilöt ovat kriisin ajan kokoontuneet lähes päivittäin pidettäviin koordinaatiokokouksiin, joita ennen jokainen käy läpi huoltovarmuusorganisaation eri poolien raportit tilanteesta. Yhdessä on sitten pohdittu, onko liitoilla tarjota ratkaisuja logistiikan yritysten esittämiin ongelmiin.

Tiedonvaihto, keskustelut ja yhteisesti käsitellyt kysymykset ovat olleet erittäin arvokkaita. Koordinaatiokokoukset ovat tuottaneet laajempaa ymmärrystä sataman eri toimijoiden liiketoiminnan tarpeista ja kriisin tuottamista haasteista. Olemme oppineet toisistamme ja toisiltamme.

Satamatoimijat ovat jäsenyritysten tiedontarpeiden ja keskustelujen perusteella laatineet yhteiset ohjeet satamissa toimiville yrityksille ja lisäksi tiedottein pyrkineet jakamaan tietoa hyvistä käytännöistä ja viranomaisten ohjeista Suomessa ja kansainvälisesti. Satamat toimivat tätä kirjoitettaessa lähes normaalisti, mikä on upea juttu.

Koronakriisi jatkuu edelleen ja jatkuu todennäköisesti vielä pitkään talouden kriisinä sen jälkeen, kun epidemia on saatu sammumaan. Uskon kuitenkin, että Suomen satamat ja niissä työskentelevät selviytyvät hyvin. Selviytyvät ennen kaikkea siksi, että ne ovat se elämänlanka, jota pitkin maamme tuonti ja vienti alkaa taas kohta liikkua normaalia vauhtiaan. Selviytyvät myös siksi, että niissä osataan myös poikkeusoloissa tehdä hyvää yhteistyötä eri toimijoiden välillä yhteisen hyvän edistämiseksi.

Pitäkää etäisyyttä – mutta myös huolta toisistanne.

Sari Turkkila

Toiminnanjohtaja, Suomen Laivameklariliitto
www.shipbrokers.fi

Jaa artikkeli