04.05.2023

Anders Lindbergistä Wärtsilän uusi energialiiketoiminnan johtaja

Wärtsilä on nimittänyt ruotsalaisen Anders Lindbergin Energy -liiketoiminnan johtajaksi ja johtokunnan jäseneksi.

Anders Lindberg aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun alussa. Kuva: Wärtsilä

Lindberg aloittaa tehtävässään 1.6.2023, ja hän raportoi Wärtsilän konsernijohtajalle Håkan Agnevallille. Lindbergin edeltäjä Sushil Purohit jätti tehtävänsä marraskuussa, kun hänet nimitettiin avaintehtäviin Wärtsilän ulkopuolelle.

Lindbergillä on laaja kokemus kansainvälisten projektiliiketoimintojen johtamisesta energia- ja rautatieteollisuudessa. Hän siirtyy Wärtsilään Dellner Couplers AB:sta, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana. Tätä ennen Lindberg toimi EPC:n ja QHSE:n johtajana Ørstedissä sekä useissa kansainvälisissä johtotehtävissä Bombardier Transportationilla kasvattaen arvokasta kokemusta projektimyynnistä, projektinhallinnasta, tuotannosta, tutkimuksesta ja kehityksestä sekä elinkaaripalveluista.

– Anders Lindberg on erittäin vankka johtaja, jolla on vahva kokemus organisaatioiden ja liiketoimintojen kehittämisestä. Hän tuo ylemmän tason kokemusta useista teollisuusyrityksistä ja kansainvälisten projektiliiketoimintojen johtamisesta. Andersilla on taidot ja kokemus viedä energialiiketoimintamme uudelle tasolle, ja olen erittäin iloinen voidessani toivottaa hänet tervetulleeksi Wärtsilään ja matkallemme merenkulun ja energian hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, sanoo Håkan Agnevall, Wärtsilän konsernijohtaja.

”Olen innoissani liittyessäni Wärtsilään, jonka teknologiat ovat johtavia energia-alalla ja joka on ainutlaatuisessa asemassa tukemassa asiakkaidensa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Yhdessä kollegoideni kanssa toimitamme virtaa maailmalle kestävällä tavalla ja ajamme kannattavaa kasvua”, sanoo Anders Lindberg.

Anders Lindberg (57) on kotoisin Tukholmasta ja valmistunut sähkötekniikan diplomi-insinööriksi 1989 Tukholman teknillisestä korkeakoulusta sekä suorittanut MBA tutkinnon Tukholman kauppakorkeakoulussa.

 

Jaa artikkeli
portofnaantali