08.09.2020

Carnivalin ensimmäinen risteily yli puoleen vuoteen

Costa Cruises avasi yli puolen vuoden hiljaiselon jälkeen ensimmäisenä Carnivalin tytärvarustamona risteilybisnekset Välimerellä. M/s Costa Deliziosan merelle lähtöä edelsivät melkein lentokenttien turvatarkastuksia muistuttavat koronatartuntojen vastaiset toimet.

Carnivalin Costa Deliziosa Karibialla vuosi sitten.

Sunnuntaina Triestestä reissunsa aloittanut 92 700 gt:n Costa Deliziosa vierailee viikon aikana ainoastaan italialaisissa satamissa. Kohteita ovat Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano, Syrakusa ja Catania ja kolmelle ensimmäiselle risteilylle otetaan mukaan vain Italiassa vakituisesti asuvia risteilyvieraita.

Muutenkin Costa Cruises on valinnut varovaisen lähestymistavan uudelleen aloitettuihin risteilyihin. Seuraavaksi varustamo aikoo lähettää m/s Costa Diademan merelle Genovasta syyskuun 19. päivänä. Tämänkin aluksen kohteet sijaitsevat Italiassa ja ne ovat Rooman ulkosatama Civitavecchia, Napoli, Palermo, Cagliari ja La Spezia.

Varustamo arvelee, että Turussa viime vuonna valmistunut m/s Costa Smeralda aloittaa Välimeren risteilyt lokakuussa. Parhaillaan Fincantierin Margheran telakalla varusteltavana oleva uudisrakennus m/s Costa Firenze päässee ensi kerran tositoimiin joulukuussa.

Costa Cruises ilmoitti alkuviikolla, että se peruuttaa koko Etelä-Amerikan risteilykautensa, joka oli suunniteltu marras-huhtikuun väliseksi ajaksi. Syykin on ilmeinen: maanosassa laajalle levinneet koronavirustapaukset.

Triesten satamassa pidettiin koronaharjoituksia

Costan emoyhtiöllä Carnival Corporationilla, kuten muillakin risteilyalan pelureilla, on kova työ vakuuttaa suuri yleisö, eri maiden viranomaiset ja muut kumppanit laivaristeilyjen turvallisuudesta koronapandemian edes hienoisestikaan hellittäessä.

Triesten satamassa m/s Costa Deliziosan lähtöä harjoiteltiin jo usean päivän ajan viime viikolla. Lähtöpäivänä terminaaliin päästettiin vain sataman henkilökuntaa ja laivalle meneviä matkustajia. Sama käytäntö vallitsee Italian kaikissa muissakin satamissa.

Lähtevillä matkustajilla on terminaalissa kasvosuojusten käyttöpakko ja heidän ruumiinlämpönsä mitataan infrapunalaitteilla. Lääkärintarkastuksia tehdään tarvittaessa ja niiden perusteella risteilyvieras joutuu koronatesteihin, joiden tulokset valmistuivat parissa kymmenessä minuutissa.

Aluksen miehistön ja muun henkilöstön on käytävä läpi samanlaiset turvatoimet, Marex kirjoittaa. Miehistön kuntoa valvotaan muun muassa kuukausittain tehtävillä koronatesteillä.

Costa Cruisesin varotoimet noudattavat samaa kaavaa kuin omat Välimeren risteilynsä jo pari viikkoa sitten aloittaneella MSC Cruisesillakin on tehty.

Sekä sveitsiläinen MSC Cruises että saksalainen TUI Cruises aikovat aloittaa Välimeren risteilynsä myös Kreikan satamissa syyskuun aikana, Seatrade Cruise News kirjoittaa. TUI Cruisesin Mein Schiff 2 valmistautuu viikon mittaiseen risteilyyn, joka alkaa 13. syyskuuta Kreetan Heraklionista ja jatkuu Pireukseen, Corfulle ja Santorinin tulivuorisaarelle.

Jaa artikkeli