BIMCO päivitti online-jääpalvelunsa

Kööpenhaminasta käsin toimiva laivanomistajien kansainvälinen järjestö BIMCO on remontoinut online -jääpalvelunsa uuteen uskoon. Laajennetut nettisivut kattavat entistä tarkemmin IMO:n polaarikoodin määräykset sekä niiden mukaan tarkennetut kansalliset jääluokat ja säännöt, joiden mukaan arktisilla merillä ajetaan ja toimitaan.

BIMCO:n (Baltic and International Maritime Council) merenkulkuinformaatiosta vastaava johtaja Peter Lundahl Rasmussen sanoo, että kansallisten jääluokkien muokkaaminen alkoi jo vuonna 2017, jolloin IMO:n polaarikoodia alettiin uudistaa.

– Arktisten maiden merenkulun jääluokat on nyt otettu päivitettynä huomioon BIMCO:n jääpalvelun uusilla nettisivuilla, Lundahl Rasmussen sanoo ShipInsightille.

Nettisivujen lisäksi BIMCO toimii myös kirjankustantajana yhdessä Witherby Publishing Groupin kanssa. Kumppanusten julkaisema Ice Navigation and Seamanship Handbook -niminen vuosikirja toimii merenkulkijoiden hakuteoksena ja käytännön oppaana pohjoisilla vesillä. Nettisivut ja käsikirja on nyt sovitettu toimimaan paremmin yhdessä.

– Pyrimme helpottamaan arktisten reittien valintaa ja antamaan parasta mahdollista tietoa sää- ja jääoloista. Reitinvalinta on tärkeää paitsi turvallisuuden, myös rahtiliikenteen taloudellisuuden ja sujuvuuden kannalta. Juuri tämän takia nettisivut ja käsikirja piti linjata saumattomasti yhteen, Lundahl Rasmussen perustelee.

BIMCO tarkkailee arktisten olojen ilmastonmuutoksia myös Euroopan avaruusjärjestö ESA:n kanssa. Viime mainitun Copernicus -ohjelma mittaa ja valvoo kiintojäiden paksuutta satelliittien avulla eri puolilla napa-alueita.

Jaa artikkeli
portofnaantali