Eckerö Line hankkii toisen aluksen Helsinki–Tallinna-reitille

Suomen lipun alle rekisteröitävä aluksen liikennöinti Vuosaaren ja Tallinnan suunnitellaan alkavan jo kesäkuussa. Uusi alus ajaa päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja se tulee kuljettamaan rahdin lisäksi automatkustajia.

Asiakkuusindeksi 2018 -tutkimuksessa yhtiö valittiin viime vuonna Suomenlahden parhaaksi.

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen uskoo Helsinki–Tallinna-reitin voimakkaaseen kasvuun.

”Näemme reitissä ison potentiaalin, ja haluamme olla sen kehityksessä mukana. Rahtilukumme ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina, ja myös yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun, joka vauhdittaa kasvavan raskaan liikenteen siirtymistä Vuosaareen ja luo uuden vaihtoehdon rahdille ja autolla matkustaville”, Keronen kertoo.

Vuosaareen osittain siirtyvä rekkaliikenne tulee myös vähentämään Helsingin keskusta-alueen raskasta liikennettä. Uusi alus tulee liikennöimään päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja sen matka-aika on kolme tuntia. Aluksen nimi julkaistaan rekisteröinnin jälkeen.

”Tarjoamme käytännöllisen rahtivaihtoehdon ruuhkaiselle Helsingin keskustalle. Rahtilähtöjemme määrä kasvaa kymmeneen vuorokaudessa, kun laskemme yhteen uuden aluksen ja m/s Finlandian kuljettaman rahdin”, Eckerö Linen rahtijohtaja Markku Onniselkä kertoo.

Uusi alus tullaan rekisteröimään Suomen lipun alle. Eckerö Line on ainoa Suomen lipun alla liikennöivä laivayhtiö Helsinki–Tallinna reitillä, ja myös sen toinen alus m/s Finlandia on rekisteröity Suomen lipun alle.

Alus telakoidaan toukokuussa ja liikennöinnin suunnitelllaan alkavan näkymin kesäkuun aikana. Uuden reitin avaaminen tulee luomaan uusia työpaikkoja Vuosaaren ja Tallinnan satamiin sekä uudelle alukselle.

”Uuden aluksen tuominen liikenteeseen tarkoittaa noin 80 uuden työpaikan syntymistä Suomeen ja Viroon”, Taru Keronen toteaa.

Viime vuonna Eckerö Linen matkustajamäärä oli noin 1 844 000 ja liikevaihto yli 100 miljoonaa euroa.


Kaksi kilometriä rahtia ja yli 350 asiakaspaikkaa

Aluksen omistaa Eckerö Linen emoyhtiö Rederi Ab Eckerö, jolta alus tullaan vuokraamaan. Se on rakennettu vuonna 2000 Espanjassa ja se liikennöi viimeksi P&O Ferries -yhtiöllä Liverpoolin ja Dublinin välillä. Alus kuljettaa 366 matkustajaa ja siellä on pieni myymälä, mukavat matkustajatilat, kahvila ja istumasalonki sekä hyttejä. Rahtikaistaa löytyy kahden kilometrin edestä, eli hieman enemmän kuin Eckerö Linen jo liikennöimällä matkustaja-alus m/s Finlandialla.

 

teksti: Vaula Aunola

Jaa artikkeli