Eckerö Line kokeilee ABB:n 3D-tilannekuvaa m/s Finlandialla

Lähiaikoina m/s Finlandian päällystö saa entistä tarkemman kuvan aluksen asemasta ja liikkeistä satamissa ja meriväylien kapeikoissa, kun Eckerö Line alkaa koekäyttää laivan komentosillalle kolmiulotteista kuvaa tarjoavaa ABB Ability Marine Pilot Vision -järjestelmää.

Ability Marine Pilot Vision helpottaa ja tehostaa aluksen liikkumista ahtaissa paikoissa, kuten laitureihin tultaessa ja niistä lähdettäessä. ABB:n mukaan järjestelmä luo aluksesta reaaliaikaisen kolmiulotteisen virtuaalikuvan, joka sijoitetaan oikeaan ympäristöön. Ympäristötiedot kerätään monimittariteknologialla, jonka avulla aluksen sijainnista saadaan kuva lintuperspektiivistä ja muilta suunnilta.
– Olemme yhdessä ABB:n kanssa kehittäneet alustemme ympäristötehokkuutta ja turvallisuutta varsinkin satama-alueilla. Matkustajamme vaativat turvallista liikennöintiä kaikissa oloissa, Eckerö Groupin tekninen johtaja Daniel Olsén kertoo The Maritime-Executivelle.
Suomalaisvarustamo Eckerö Linen matkustaja-autolautta m/s Finlandia liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä kolme kertaa päivässä.
Marine Pilot Vision parantaa ihmisten aisteja
ABB sanoo, että järjestelmä antaa alusten päällystölle ja komentosillan henkilökunnalle tarkemman ja helpommin ennakoitavan käsityksen aluksen liikkeistä suhteessa vallitseviin oloihin. Merenkulkijat näkevät myös piilossa olevat esteet entistä paremmin.
ABB kouluttaa varustamoiden henkilöstöä uuden 3D-teknologian käyttöön.
– Konenäkö on kehittynyt huimasti viime aikoina. Tällä uudella ratkaisulla merihenkilöstö saa tarkan kuvan aluksen liikkeistä reaaliajassa ja vieläpä sillä tavalla, että se ei häiritse henkilöstöä heidän tavanomaisissa työtehtävissään. Käytännössä Ability Marine Pilot Vision parantaa ihmisten aisteja, ABB Marine & Ports -ryhmän digiratkaisujen johtajaMikko Lepistö sanoi alkuvuonna uuden järjestelmän esittelytilaisuudessa.
Jaa artikkeli