Finnlines juhli uutta Ruotsin ja Puolan välistä reittiä – Malmö on Ruotsin silta muuhun maailmaan

Huhtikuussa Malmöstä avattiin uusi yhteys Manner-Eurooppaan, kun Finnlinesin Finnfellow-alus aloitti liikenteen Ruotsin ja Puolan välillä. Uutta reittiä juhlittiin laivalla pidetyssä avajaisseremoniassa 28.5.2024.

Kuvassa vasemmalta Marco Palmu, Finnlinesin matkustajaliikenteestä vastaava johtaja, Luciano Astudillo, esikuntapäällikkö, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmön kunnanhallituksen puheenjohtaja, Tom Pippingsköld, Finnlinesin toimitusjohtaja, Jesper Axelsson, M/S Finnfellow’n kapteeni, Pia Södergren, M/S Finnfellow’n purseri, Barbara Scheel Agersnap, Copenhagen Malmö -sataman toimitusjohtaja, Antonio Raimo, Finnlinesin linjajohtaja. Kuva: Finnlines

Finnlines operoi nykyään kahta yhteyttä Malmön ja Manner-Euroopan välillä. Rahti-matkustaja-alus Finnfellow  liikennöi aiemmin Saksaan Malmö–Travemünde-reitillä. Huhtikuun 10. päivästä alkaen alus liikennöi Malmöstä Puolaan Świnoujścien satamaan päivittäin. Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld, linjajohtaja Antonio Raimo, matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu ja Malmön kunnanhallituksen puheenjohtaja Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) avasivat reitin virallisesti 28.5.2024.

– Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia, jotka tulivat juhlimaan kanssamme. Suora yhteys Ruotsista Puolaan tarjoaa uusia mahdollisuuksia kaupan ja matkailun alalla. Olemme ylpeitä turvatessamme tärkeän kauppareitin Malmön ja Puolan Länsi-Pommerin välillä samalla, kun tarjoamme viihtyisän merimatkan sekä liike- että vapaa-ajan matkustajille, Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld totesi.

– Malmö on Ruotsin silta muuhun maailmaan. Finnlinesin uuden Itämeren ylittävän yhteyden myötä Malmön asema vahvistuu entisestään, sanoo Malmön kunnanhallituksen puheenjohtaja Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Finnlinesin johto ja Malmön kunnan¬hallituksen puheenjohtaja Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) leikkasivat Ruotsin ja Puolan värejä toistaneen nauhan. Kuva: Finnlines

Myös Malmön satamaa operoiva Copenhagen Malmö Port (CMP) ja Świnoujścien satamassa toimiva Euro Terminal ovat tyytyväisiä uuteen reittiin.

– Finnlines on satamalle pitkäaikainen ja tärkeä yhteistyökumppani. Olemme tyytyväisiä yhteistyön laajentumiseen. Uusi reitti Malmön ja Świnoujścien välillä avaa suuret ja kasvavat markkinat, mikä luo mahdollisuuksia myös satama-alueen muulle toiminnalle ja intermodaalikuljetusten kehittämiselle, Copenhagen Malmö Port -sataman toimitusjohtaja Barbara Scheel Agersnap sanoo.

– Uusi yhteys vastaa markkinoiden kysyntään. Uuden reitin vihkiminen vahvistaa Świnoujścien sataman asemaa tärkeänä Puolan ja Ruotsin yhdistävänä porttina. Uskomme vahvasti, että uusi yhteys mahdollistaa kuljetusten optimoinnin ja tuo lisäetuja liike-elämälle ja matkailijoille. Edistämme mielellämme tätä yhteyttä Finnlinesin kanssa ja odotamme innolla tulevaa kehitystä, Euro Terminalin toimitusjohtaja Katarzyna Bulawa lisää.

Finnfellow’ssa on yli 180 hyttiä, tilaa 440 matkustajalle ja yli 3 000 kaistametriä rahdille. Laivassa on buffet-ravintola, merirosvoteemainen leikkialue lapsille, tax free -myymälä ja suomalainen sauna.

Vaula Aunola

Jaa artikkeli