Genting valitsi Azipodit uuteen Universal-luokkaan

Suomen ABB on saanut 157 miljoonan euron tilaukset Azipod -ruoripotkurilaitteista ja -järjestelmistä Universal-luokan risteilyaluksiin, jotka Genting Group on tilannut omistamaltaan MV Werftenilta. Uusi alustyyppi on tarkoitettu muita toimijoita kuin Gentingin omia Dream-, Crystal- ja Star Cruises- varustamobrändeja varten.

Azipod® propulsiosta on kehittynyt jo vakiintunut ympäristöystäväällibnen tuote risteilyteollisuudelle. Sen avulla polttoaineen kulutus on saatu 20% alemmaksi verrattuna tavanomaisiin akselilinjaratkaisuihin” sanoo ABB Marine & Ports-yksikön toimitusjohtaja Juha Koskela.

Universal-luokan alustyypin rakennuttamisesta ilmoitti malesialaisyhtiön pääjohtaja Tan Sri KT Lim Gentingin sarjassaan toisen Global Class-aluksen kölinlaskun yhteydessä 9. joulukuuta Saksassa.

ABB:n mukaan kukin uusista, 286-metrisistä Universal-luokan aluksista varustetaan kahdella LNG-käyttöisellä Azipod-ruoripotkuriyksiköllä, joiden yhteisteho on 30 MW. Alukset toimitetaan vuosina 2023-2024.

– Azipod on risteilyalalla noussut jo vakiintuneeksi ja ympäristöystävälliseksi käsitteeksi. Azipod-propulsion avulla polttoaineen kulutus on saatu 20 prosenttia alemmaksi verrattuna tavanomaisiin akselilinjaratkaisuihin, ABB Marine & Ports -yksikön toimitusjohtaja Juha Koskela sanoo.

Gentingin nyt tilaamat uudet alukset kytketään ABB:n kehittämään ABB Ability Collaborative Operations Centeriin. Tämä valvontakeskus seuraa jatkuvasti laivojen eri toimintoja.

Tulossa uusia panamax-luokan risteilyaluksia

Uusien laivojen kapasiteetti vaihtelee tuhannen ja neljän tuhannen matkustajan välillä siitä riippuen, rakennetaanko ne lopullisesti Luxury-, Premium- vai Contemporary -tasoluokkiin. Laivoja yhdistää ainakin se, että jokaiseen tulee 15 kantta.

Ensimmäinen Universal-luokan alus valmistuu jo vuoden 2022 lopussa. Laivatyyppi on kooltaan 88 000 bruttotonnia ja sillä on tilaa 2 000 matkustajalle. Kyse on siis samankokoisista panamax -luokan aluksista, joita Helsingin telakka rakensi 2000-luvun alussa Carnivalille ja Costalle.

Gentingin mukaan tämän uuden tyypin alukset rakennetaan hotelliketjuille, jotka haluavat laajentua risteilytoimintaan, mutta joiden on vaikea nyt löytää kapasiteettia muilta telakoilta. Kolmen Universal-luokan aluksen myötä MV Werftenin tilauskanta ulottuu nyt vuoteen 2024.

Suomalaiset mukana MV Werftenin jättihankkeessa

Saksalaisen MV Werftenin – ja koko itäsaksalaisen laivanrakennuksen – uusi tulevaisuus alkoi 2016, kun malesialainen monialayhtiö Genting Group osti entiset Akerin ja Nordic Yardsin telakat Wismarissa, Warnemündessä ja Stralsundissa. Genting halusi löytää taatusti toimivan rakennuspaikan suurille 208 000 gt:n Global Class -risteilyaluksilleen.

Ensimmäisen aluksen runkoa kootaan parhaillaan Wismarissa, jossa myös aluksen loppuvarustelu ja luovutus tapahtuu kesällä 2021. Global-luokan risteilyalusten pituus on 342 metriä ja niihin tulee 2 500 hyttiä. Kokonaiskapasiteetti näissä jäteissä nousee jopa 9 000 matkustajaan.

MV Weftenillä näiden alusten rakentamiseen osallistuu ABB:n lisäksi monia suomalaisia meriteollisuuden yrityksiä alkaen suunnittelijoista, kuten Elomaticista ja Deltamarinista. Foreship on puolestaan ollut suunnittelemassa Stralsundin telakalla pian vesillelaskettavaa Gentingin Endeavour-luokan ekspeditioristeilijää.

Gentingin alkuperäisen ajatuksen mukaan näitä Kiinan markkinoille tarkoitettuja Global-luokan aluksia piti rakennettaman pitempi sarja. Nyt on päädytty siihen, että vain kaksi laivaa rakennetaan.

Jaa artikkeli