IBM toimittaa aivot autonomiselle Mayflowerille

It-jätti IBM on lähtenyt isosti mukaan kehittämään robottilaiva Mayflowerin tekoälyä ja muita merenkulun uusia teknologioita. Itseohjautuva alus ylittää Atlantin ensi syyskuussa, jolloin tulee kuluneeksi 400 vuotta ensimmäisten puritaanien tulosta alkuperäisellä Mayflowerilla Englannista Amerikan rannikolle.

Puritaanien muistopurjehdusta on valmisteltu vuodesta 2015 lähtien, jolloin Plymouthin yliopisto, sukellusalusten rakentaja MSubs ja superjahtien suunnittelusta tunnettu Shuttlewoth Design päättivät rakentaa maailman ensimmäisen miehittämättömän tutkimusaluksen. Myöhemmin hankkeen johtoon tuli merentutkimusjärjestö ProMare ja mukaan lähtivät meriarkkitehtitoimisto Whiskerstay, telakkayhtiö Aluship Technology ja vakuutusyhtiö Gard.

Nyt siis Iso sininen eli IBM on liittynyt tähän MAS (Mayflower Autonomous Ship) -hankkeeseen. Laivan aivojen eli tekoälyn ja törmäyksiä estävien syväoppimisen teknologioiden lisäksi IBM varustaa aluksen edistyneillä palvelimilla sekä pilvi- ja reunalaskennan järjestelmillä. Ohjausta ja turvallista reitinvalintaa varten aluksen navigointilaitteet on höystetty kaikilla mahdollisilla mausteilla lidar-tutkista gps-paikannukseen ja satelliittiyhteyksiin, The Maritime-Executive kirjoittaa.

Uuden Mayflowerin trimaraani-tyyppinen alumiinirunko on parhaillaan rakenteilla Gdanskin telakalla Puolassa ja alus painaa viitisen tonnia. Laiva liikkuu tuuli- ja aurinkoenergialla sekä dieselsähköllä. Huippunopeus on 20 solmua ja tutkijat arvioivat Atlantin ylityksen sujuvan 12 vuorokaudessa. Merikoeajoja päästään tekemään viimeistään kesän lopussa.

Raha ja aika ovat merten tutkimuksen suurimmat haasteet

MAS-hankkeen toiminnanjohtaja Brett Phaneuf on syystä tyytyväinen autonomisen tutkimusaluksen saamiin sponsoreihin, ja nyt viimeksi IBM:n mukaan tuloon.

– Tutkimusaluksen jokainen meripäivä maksaa kymmeniä tuhansia dollareita tai puntia. Toimintaa rajoittaa myös aika eli se, miten kauan ihmiset voivat viettää merellä. Raha ja aika ovat merentutkimuksen suurimmat kompastuskivet, Phaneuf sanoo Ship Technologyn haastattelussa.

– Tässä on kyse pioneerihankkeesta, jolla rakennamme kustannustehokkaan ja joustavan alustan valtamerten tärkeä datan keräämiseksi ja analysoimiseksi.

Reunalaskenta ja iot (internet of things) -teknologiat tarvitsevat paljon mittareita ja antureita. Aluksen kansille tulee teknologiakapselit, jotka sullotaan ääriään myöten täyteen näitä instrumentteja.

Kapseleiden laitteilla tutkitaan muun muassa merinisäkkäitä, analysoidaan merenkulun kyberturvaa, kerätään näytteitä merivedestä ja mikromuoveista sekä tehdään merenpohjan kartoituksia. Tutkimushankkeiden koordinaattorina toimii brittiläinen Plymouthin yliopisto yhdessä IBM:n ja ProMaren kanssa.

Toinen brittiläinen opinahjo, Birminghamin yliopisto toimittaa MAS-hankkeelle virtuaalista ja lisättyä todellisuutta.

Moderni Mayflower juhlistaa ensimmäisten puritaanien Amerikkaan saapumisen 400-vuotispäivää. Autonominen alus purjehtii ensi syyskuussa saman reitin kuin tuon ajan pakolaislaiva Englannin Plymouthista nykyään Yhdysvaltain Massachusettsin osavaltiossa sijaitsevaan Plymouthiin.

Jaa artikkeli