Japani saa ensimmäiset LNG-käyttöiset ropaxit

Japanin LNG-käyttöinen tonnisto vahvistuu sekä matkustaja- että rahtiliikenteessä. Varustamoyhtiö MOL Group ja Mitsubishi Heavy ovat sopineet saarivaltion ensimmäisten kaasulla kulkevien ropax-lauttojen toimituksista. Joulun aikaan MOL ja NYK tilasivat myös kaksi isoa LNG-käyttöistä bulkkeria hiilikuljetuksia varten.

Image by: Oshima Shipbuilding

Mitsubishi Heavy Industries on tehnyt Mitsui O.S.K. Linesin eli MOL:n kanssa sopimuksen kahden LNG-käyttöisen ropax-aluksen toimittamisesta. Alukset rakentaa MHI:n tytär Shimonoseki Shipyard & Machinery Works ja uudisrakennukset valmistuvat vuoden 2022 lopussa ja alkuvuonna 2023. LNG-lautat alkavat liikennöidä Osakan ja Beppun välisellä reitillä.

Japanin ensimmäiset LNG-käyttöiset ropax-alukset ovat 199,9 metriä pitkiä ja 28 metriä leveitä noin 17 300 gt:n laivoja, joille mahtuu 763 matkustajaa sekä 136 rekkaa ja sata henkilöautoa. Pääkoneina ovat kaksitoimiset nesteytettyä maakaasua ja a-tyypin polttoöljyä käyttävät voimanlähteet, jollaisia ei ennen ole japanilaisilla matkustaja-autolautoilla nähty. LNG vähentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia ja lähes tulkoon eliminoi rikkipäästöt.

MOL:n uusissa ropaxeissa on varattu enemmän tilaa sekä rekoille että niiden kuljettajille. Matkustajien tiloja on niin ikään kasvatettu siihen malliin, että uudet lautat lupaavat Japanin pääsaarten matkailijoille ”vallankumouksellisia risteilyelämyksiä”, kuten Motorship asian muotoilee.

LNG-käyttöisiä hiilibulkkereita

Joulukuun lopussa japanilainen energiayhtiö Kyushu Electric Power solmi pitkäaikaiset rahtaussopimukset hiilikuljetuksista MOL:n ja NYK:n (Nippon Yusen Kabushiki Kaisha) kanssa. Kuljetukset hoidetaan varustamoiden tilaamilla kahdella uudella LNG-käyttöisellä bulkkialuksella.

Maritime Executiven mukaan kyseessä ovat maailman ensimmäiset erikoisesti hiilen kuljetuksiin tarkoitetut suuret LNG-käyttöiset alukset. MOL:n 235 metrin pituisen ja 950 000 dw-tonnin laivan rakentaa Namura Shipbuilding. Alus valmistuu vuoden 2023 kesäkuuhun mennessä. NYK:n samankokoisen LNG-laivan rakentaa telakkayhtiö Oshima Shipbuilding ja alus aloittaa liikenteen huhtikuussa 2023.

Jaa artikkeli