Tallinkin Romantika lähtee noutamaan Saksaan jumiin jääneitä Viron ja Latvian kansalaisia

Tallink ja Viron Ulkoministeriö lähettävät Tallinkin Romantikan Riiasta Saksaan Sassnitzin satamaan noutamaan kansalaisiaan. Tallinkin rahtilaiva Regal Star kuljettaa myös poikkeuksellisesti matkustajia Viron ja Ruotsin välillä.

Tallinkin ja Silja Linen laivat pyrkivät takaamaan myös Suomen ja lähimaiden merikuljetusten jatkuvuuden koronaepidemiasta johtuvista poikkeusoloista johtuen. Kuva: Marko Stampehl

Tallink ja Viron Ulkoministeriö lähettävät Romantikan Saksaan tänään illalla hakemaan takaisin kotimaihinsa Viron ja Latvian kansalaisia, jotka ovat jäänet jumiin Eurooppaan rajojen sulkeutumisesta johtuen. Romantika liikennöi Riiasta Saksaan Sassnitzin satamaan ja sieltä takaisin Riikaan Latviaan.

Matka Riiasta Sassnitziin kestää arviolta vuorokauden ja laiva palaa arviolta takaisin Riikaan torstaina 19.3. puoliltaöin.

Viron, Latvian ja Saksan viranomaiset takaavat laivan pääsyn ja lähdön satamista. Lisäksi edelleen neuvotellaan mahdollisista jatkokuljetuksista Sassnitz-Riika-reitillä kansalaisten kotimaihinsa palaamista varten.

Viron kansalaiset voivat hankkia lippuja tälle erikoiskuljetukselle osoitteesta www.tallink.ee. Rahtikuljettajat voivat varata paikkoja Tallinkin Cargon kautta: cargo@tallink.lv, +371 6709 9707.

Tallinkin rahtilaiva Regal Star kuljettaa myös poikkeuksellisesti matkustajia Viron ja Ruotsin välillä Ruotsin Kapellskäristä Viron Paldiskiin ja toisinpäin.

Tallinkin ja Silja Linen laivat pyrkivät takaamaan Suomen ja lähimaiden merikuljetusten jatkuvuuden koronaepidemiasta johtuvista poikkeusoloista johtuen. Merikuljetukset ovat  yhteiskunnan toimivuuden kannalta elintärkeitä ja tavaran pitää liikkua, jotta  perustoiminnot voidaan turvata.

VA

 

Jaa artikkeli