Tallinkin vuoden 2023 tilastot – yhtiö kuljetti 5,7 miljoonaa matkustajaa

Tallink Gruppin vuotuisten matkustaja- ja rahtitilastojen mukaan matkustajamäärä kasvoi konsernin laivoilla 4,5 prosenttia viime vuodesta.

Tallink-konsernin uusin laiva, MyStar, aloitti liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä joulukuussa 2022. Kuva: Tallink

Vuoden 2023 aikana Tallink kuljetti kaikilla yhtiön reiteillä yhteensä 5 705 600 matkustajaa, mikä on 4,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022 (5 462 085 matkustajaa vuonna 2022).

Vuoteen 2022 verrattuna matkustajamäärät kasvoivat yhtiön nykyisillä säännöllisillä reiteillä Suomen ja Viron sekä Viron ja Ruotsin välillä, mutta laskivat Suomen ja Ruotsin välisillä reiteillä, joilla liikennöi pienempi määrä aluksia edellisvuoteen verrattuna. Yhtiön laiva Galaxy I on ollut poissa liikenteestä Turku-Tukholma-reitiltä ja vuokrattuna Hollantiin vuoden 2022 toiselta puoliskolta lähtien.

Vuonna 2023 kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi 2,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja vuoden aikana yhtiön kaikilla reiteillä kuljetettiin yhteensä 840 881 ajoneuvoa (819 229 henkilöautoa vuonna 2022).

Rahtimarkkinat pysyivät mollivoittoisina ja yhtiön kuljettamien rahtiyksiköiden määrä kaikilla reiteillä laski yhteensä 20,9 prosenttia edellisvuodesta. Yhtiön aluksilla kuljetettiin vuoden aikana yhteensä 323 990 rahtiyksikköä (409 769 rahtiyksikköä vuonna 2022).

– Vuoden 2023 matkustajamäärät kertovat hitaasta ja tasaisesta elpymisestä. Osa laivoistamme on edelleen vuokrattuna yhtiön ulkopuolelle, joten emme odottaneet suurempaa matkustajamäärien kasvua. Vallitseva maailmanlaajuinen turvallisuus- ja taloustilanne saa ihmiset varovaisiksi kulutuksen suhteen eikä kysyntä ole vielä valmis kapasiteetin lisäämiseksi reiteillämme. Laivojen ulosvuokraukset on ollut meille taloudellisesti kannattava ratkaisu. Olemme kuitenkin valmiita toimimaan ja reagoimaan nopeastikin kysynnän kasvuun; tästä esimerkkinä Victoria I:n lisääminen Helsinki-Tallinna-reitille viime vuoden lokakuussa, Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kommentoi.

– Uusimman laivamme MyStarin aloittaminen Helsinki-Tallinna-reitillä reilu vuosi sitten oli meille yksi vuoden positiivisimmista asioista. MyStar on osoittautunut olevan juuri sitä, mitä tarvitsimme palauttaaksemme sekä uudet että vanhat asiakkaamme takaisin reitille haastavien koronavuosien jälkeen.

– Vuonna 2024 jatkamme tasaisen kasvun rakentamista, keskitymme rahtikuljetusten parannuksiin ja jatkamme vuonna 2023 asettamassamme vakaassa kurssissa. Kuten aina, Tallink jatkaa kovaa työtä varmistaakseen ihmisille ja tavaroille elintärkeät liikenneyhteydet Suomen ja Viron, Suomen ja Ruotsin sekä Viron ja Ruotsin välillä myös vallitsevan haastavan taloudellisen tilanteen aikana. Tallink Silja Linen laivat ja miehistöt odottavat sekä entisiä että uusia asiakkaita laivoillemme, Nõgene lisää.

Vaula Aunola

Jaa artikkeli