Uusi Aurora Botnia nosti Wasalinen tuloksen ennätyslukemiin

Yhtiön liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 165 prosenttia.

Aurora Botnia Kuva: Wasaline

Alkuvuoden koronapandemiaan liittyvistä matkustusrajoituksista huolimatta Wasaline tekee vahvaa tulosta uudella Aurora Botnialla, jonka yhtiö kertoo täyttäneen kaikki odotukset. Tammi-kesäkuussa matkustajamäärä kasvoi kaikkiaan 471 prosenttia ja vuoden toisella neljänneksellä huhti-kesäkuussa 583 prosenttia. Puolen vuoden liikevaihto kasvoi 132 prosenttia ja toisen vuosineljänneksen aikana kasvua kertyi 165 prosenttia.

”Puolen vuoden tulos on tähän mennessä paras liikennöinnin alusta vuonna 2014 ja vahvan positiivinen siitä huolimatta, että mm. energiakustannukset ovat nousseet 81 %. Aurora Botnia on tehnyt 95 matkaa enemmän kuin viime vuonna. Energiankulutus on ollut suunnilleen sama kuin aiemmalla Wasa Expressillä, mikä todistaa Aurora Botnian olevan yksi energiatehokkaimmista matkustaja-aluksista maailmassa.”

Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg mukaan maailman tilanteesta, markkinoiden epävarmuudesta ja kohonneista kustannuksista johtuvista haasteista huolimatta syyskaudesta odotetaan myös hyvää.

– Heinäkuu oli aivan upea kuukausi ja teimme uusia ennätyksiä kaikissa segmenteissä. Edellinen matkustajaennätys vuodelta 2019 ylitettiin lähes 20 000 matkustajalla ja syksyn varaustilanne näyttää erittäin lupaavalta. Henkilökuntamme on ollut aivan mahtavaa, ja matkustajien palaute on ollut erittäin hyvää, Ståhlberg sanoo.

Lähtöjä lisättiin sesonkiajan ulkopuolelle

Yhtiö kertoo, että rahtiliiketoiminnassa yllettiin ennätyksiin joka kuukausi. Rahtiyksiköiden määrä on noussut 14,3 prosenttia.

– On todella ilahduttavaa huomata, että rahtimäärät jatkavat kasvuaan tänä vuonna. Se paljastaa, että teimme oikean valinnan, kun lisäsimme lähtöjä sesonkiajan ulkopuolella ja myös sen, että Wasalinen rahtiasiakkaat ovat erittäin uskollisia.  Aurora Botnia on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä Ropax-aluksista, joka takaa menestyksemme jatkossakin, Ståhlberg toteaa.

– Haluamme lähettää suurkiitoksen kaikille rahtiasiakkaillemme ja matkustajillemme. Haluan myös kiittää koko henkilökuntaa, joka tekee hienoa työtä joka päivä.

VA

Lisää aiheesta:

Uusi laiva auttaa Wasalinen kasvuun

 

 

Jaa artikkeli
meriverkostot