Viking Line tuplaa Tallinnan kapasiteettinsa kesällä – Cinderella ja Gabriella liittyvät XPRS:n rinnalle

Reilusti yli puolen miljoonan suomalaisen laivamatkustajan odotetaan suuntaavan ensi kesänä lomanviettoon Viroon.

Gabriella. Kuva: Viking Line

Visit Estonia ennakoi, että ainakin 670 000 suomalaista laivamatkustajaa suuntaa tulevana kesänä Viroon. Tallinnan rinnalla paikkansa lomalaisten suosikkikohteina ovat lunastaneet Viron kesäpääkaupunki Pärnu ja Euroopan tämän vuoden kulttuuripääkaupunki Tartto. Kokeneet Viron-matkaajat puolestaan hakevat uusia elämyksiä historiallaan ja luonnollaan hurmaavilta saarilta tai Pohjois-Viron moni-ilmeisistä kylistä ja kaupungeista.

– Odotamme Viron-laivoillemme ennätyskesää. Jo maaliskuussa kaikkien laivayhtiöiden Helsinki–Tallinna-reitin yhteenlaskettu matkustajamäärä oli 20 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten, Viking Linen kaupallinen johtaja Minna Tuorila kertoo.

Kesän kysyntään vastatakseen yhtiö lisää kapasiteettiaan Helsinki–Tallinna-reitillä. Punaiset laivat ajavat keskikesällä kolme päivittäistä lähtöä Helsingistä Tallinnaan. Viking XPRS:n lisäksi väliä liikennöivät vuoropäivin Viking Gabriella ja maaliskuussa Suomeen palannut Viking Cinderella. Perjantaisin lähtöjä on neljä. Lisävuorot lähes tuplaavat Viking Linen kapasiteetin reitillä 19.6.–11.8.2024, eli lisäkapasiteettia on tarjolla pidempään kuin koskaan ennen.

– Viro on suomalaisten kesälomamatkailijoiden ykköskohde. Lisälähdöillä haluamme taata, että sinne suuntaaville löytyy riittävästi vaihtoehtoja keskikesän vilkkaimpina viikkoina – Tallinnan kautta kulkevat myös pidemmälle Baltiaan ja Eurooppaan jatkavat automatkailijat. Uskomme, että myös laajasti uudistettu Viking Cinderella monipuolisine ravintoloineen ja tasokkaine spa-osastoineen houkuttaa ihmisiä risteilemään Suomenlahden yli, Tuorila lisää.

Viking XPRS suuntaa Katajanokalta kohti Tallinnaa aamupäivisin ja iltaisin, Tukholmasta tulevat Viking Cinderella ja Viking Gabriella vuoropäivin kello 10.30. Perjantaisin Viking XPRS ajaa vielä kolmannen vuoron.

– Yhä useampi varaa nykyisin matkan aivan viime tipassa. Viime kesänä jouduimme kuitenkin myymään ei-oota mattimyöhäisille, ja etenkin autopaikat varataan hyvissä ajoin. Jos siis haluaa varmistaa paikan tietylle päivälle ja etenkin lähdölle, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Jaa artikkeli