Viro lainaa sata miljoonaa Tallinkille

Pandemian aiheuttaman matkustuskiellon pahoin riepottelema lauttavarustamo Tallink Grupp on saamassa hätäapua Viron hallitukselta. Viro myöntää Tallinkille 100 miljoonan euron lyhytaikaisen lainan.

Nyt myönnettyjen rahojen laina-aika on kolme vuotta ja korko kaksi prosenttiyksikköä 12-kuukauden Euribor-koron yläpuolella, Viron hallitus kertoi perjantaina.

Viime viikolla Tallink Grupp kertoi tehneensä ensimmäisellä neljänneksellä 0,2 miljoonan euron tappion, kun vuotta aiemmin vertailukaudella nettotulos oli 10,5 miljoonaa euroa. Samassa yhteydessä yhtiö varoitti tulevan kesäkauden vaikeasti ennustettavista näkymistä.

Muun muassa suomalaisen Viking Linen kova kilpailija TallinkSilja operoi suuria matkustaja-autolauttoja Viron, Suomen, Ruotsin ja Latvian välillä. Virolaisyhtiön mukaan alkuvuoden kaksi ensimmäistä kuukautta näyttivät positiivisilta. Matkustajamäärät kasvoivat sekä tammikuussa että helmikuussa, kunnes ne romahtivat maaliskuussa rajojen sulkeuduttua Itämerellä.

Huhtikuussa virolaisvarustamon matkustajaliikenne putosi 96 prosenttia ja rahtikuljetukset 14 prosenttia, Reuters kertoo.

Maksuvalmiutensa kohentamiseksi Tallink on lykännnyt tilaamansa uuden laivan 49,4 miljoonan euron maksun suorittamista kolmannelle neljännekselle. Yhtiö on sopinut myös 20 miljoonan euron luottolimiitistä Danske Bankin kanssa.

– Viron elinkeino- ja viestintäministeriön ja Suomen Huoltovarmuuskeskuksen tuki on ollut elintärkeää varmistettaessa jatkuva tavaroiden, elintarvikkeiden ja lääkkeiden kuljetus Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä tässä haastavassa poikkeustilanteessa, yhtiö kirjoitti tulostiedotteessaan.

Jaa artikkeli