29.09.2022

Meriliitto käynnisti toimintaansa pandemian jälkeen

Parivuotisen pandemiasta johtuneen pakottavan toimintaseisokin jälkeen Meriliitto käynnisti toimintaansa järjestämällä elokuun lopussa jäsenseminaarin Suomen merenkulun kilpailukyvystä ja haasteista.

Kuvassa professori Tomi Solakivi johdattelemassa aktiivista keskustelua merenkulkumme haasteista. Kuva: Samspa Sihvola

Pääalustajana seminaarissa oli Turun yliopiston professori Tomi Solakivi, jonka esitys pohjautui monilta osin yliopiston laatiman LVM:n julkaisusarjassa ilmestyneen Merenkulun markkinaselvityksen 2022 aineistoihin. Meriliiton ohjelmassa oli ollut maaliskuussa 2020 tutustuminen silloin Kiinassa rakenteilla olleeseen MS Viking Gloryn projektiin, joka kuitenkin oli jouduttu peruuttamaan. Tämä oli nyt korvattu laivaseminaarilla MS Viking Gloryllä, jonka aikana osanottajat pääsivät omakohtaisesti Turku-Tukholma-Turku matkalla tutustumaan alukseen ja sen esittelyyn matkan aikana isäntävarustamon järjestämällä laivakierroksella.

Seminaarin osanottajat MS Viking Gloryn VIP-kabinetti Fyrenissä, joka on pyörivine pöytineen ja 220ᵒ nköaloineen varattavissa enintään 12 hengen aamiaista tai päivällistä varten. Kabinetissa voi myös järjestää tyylikkään cocktailtilaisuuden enintään 26 hengen ryhmälle. Kuva: Samspa Sihvola

Suomen merenkäytön edistämisen kansalaisjärjestö Meriliitto-Sjöfartsförbundet ry on perustettu v. 1926 ja se jatkaa pirteänä toimintaansa ajankohtaisilla keskusteluilla, lounaskokouksilla, yrityskäynneillä sekä vuosittaisilla Strategiafoorumeilla kansallisesti keskeisistä merenkäytön haasteista. Valmistelu on aloitettu alkuvuoden 2023 foorumista, jonka teemaa kehitetään Suomen uusien ”Blue Economy” elinkeinojen edistämiksi. Meriliitto on myös keskeisin organisaatio tämän Navigator-lehden ja sen vuosikirjan julkaisemisen varmistajana. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä ilmoittautumalla sihteeri Jouni Vainiolle, s-posti meriliitto@gmail.com tai puhelimitse 044 023 2733.

Jaa artikkeli