06.08.2019

ABB huoltaa SCF:n tankkereita etänä

ABB toimittaa Sovcomflotille tankkereiden etähuoltojärjestelmät, joiden avulla varustamon arktista tonnistoa valvoa ja palvella ennakoivasti maista käsin. ABB:n Ability Marine RDS -järjestelmät asennetaan SCF:n 11 tankkerille ja huoltoalukselle, jotka operoivat Koillisväylällä ja Venäjän kaukoidässä.

Sovcomflotin alukset saavat ABB Ability Marinen kautta ympärivuorokautista tukea ja ennakoivaa huoltoapua. Nyt tehty sopimus kattaa kahdeksan Koillisväylällä Varandeyn, Novy Portin ja Prirazlomnojen sukkulaliikenteessä operoivaa tankkeria ja kolme Ohotskin merellä Sahalin 1 -hankkeessa toimivaa jäävahvistettua huoltoalusta, Motorship kirjoittaa.
ABB Ability Marine RDS (remote diagnostic systems) on nimensä mukaisesti etähuollon ohjelmistojärjestelmä, jossa aluksille asennetut mittarit ja anturit keräävät laivoilta dataa maissa analysoitavaksi. Digitaalisten yhteyksien ansiosta ärjestelmä vähentää insinöörien ja huoltomiesten aluskäyntejä jopa 30 prosenttia.

ABB:n mukaan sen kansainväliset huoltokeskukset palvelevat jo yli tuhatta alusta maailman merillä ABB Abilityn kautta. Murmanskissa toukokuun lopussa avattu uusi ABB

Marine Service Center laajentaa yhtiön kymmenvuotista läsnäoloa Venäjän arktikalla.
Koillisväylän liikenteen ja alusten palvelutarpeen kasvua kuvastaa se, että tänä vuonna Murmanskin uudessa keskuksessa huolletaan noin 50 alusta ja satakunta ABB Azipod -ruoripotkurilaitetta, yhtiö arvelee.
Sovcomflot on Azipodien iso asiakas
Socvomflotilla on maailman suurin jäävahvistettu tonnisto, joka käyttää ABB Azipod -propulsioratkaisuja ja ruoripotkurilaitteita. ABB:llä puolestaan on huoltokeskukset Koillisväylän molemmissa päissä, sillä Murmanskin keskus täydentää hyvin yhtiön toista, Venäjän kaukoidässä Sahalinilla sijaitsevaa huolto- ja teknologiakeskusta.

Sovcomflotin meritekniikasta vastaavan johtaja Igor Tonkovidovin mielestä ennakoiva valvonta ja huolto sekä 24/7 -tyyliin toimiva palvelu kohentaa varustamon pyrkimyksiä kohti turvallisempia ja luotettavampia kuljetuksia erittäin hankalissa oloissa.

– ABB:llä on pitkään ollut tärkeä rooli Sovcomflotin energiakuljetuksissa vaikeimmissa kuviteltavissa olevissa sää- ja jääoloissa. Digitaaliset ja etäältä toimivat ratkaisut ovat merkittävä osa tätä huoltopalettia, Tonkovidov sanoo.
Jaa artikkeli