12.09.2019

Corvus Energy perusti akkutehtaan Norjaan

Norjalais-kanadalainen merenkulun sähköisiä voimalaiteratkaisuja valmistava Corvus Energy on avannut toisen tuotantolaitoksensa Bergenissä. Täysin automatisoidun akkutehtaan digitaalisia tuotantolinjoja ohjaa yhdeksän robottiasemaa ja tehtaan vuosituotanto on 400 MWh.

Muiden sähköalan toimijoiden tapaan myös Corvus Energyn toimitusjohtaja Geir Bjørkeli korostaa merenkulussa käynnissä olevaa sähköistä vallankumousta, jossa uusilla keksinnöillä tavoitellaan merenkulun nollapäästöjä.
– Corvusin tuotekehittäjät Vancouverissa ovat kehittäneet rajoja rikkovia akkuteknologioita ja hybridisähköisiä ratkaisuja. Norjalaisten asiakkaidemme ja kumppaneidemme joustava ja nopea palvelu on entistä tärkeämpää. Ja kiitos robottiautomaation ja digitalisaation, myös Corvus ESS -järjestelmien hinnat pysyvät kilpailukykyisinä, Bjørkeli sanoi Bergenissä.

Yrityksen ensimmäinen tehdas toimii Kanadan Vancouverissa, josta käsin Corvus Energy palvelee asiakkaitaan Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Samoin yhtiön t&k -yksikkö pysyy Brittiläisessä Kolumbiassa ja keskusta aiotaan laajentaa uusien prototyyppien tuotantoon.

Norjan aluekehityksestä vastaava ministeri Monica Mæland oli ymmärrettävästi yhtä hymyä Bergenin tehtaan avajaisissa. Hänen mielestään Corvus Energyn uusi akkutehdas voi inspiroida muitakin merialan yrityksiä sekä Norjassa että muualla ponnistelemaan kohti kestävän kehityksen ratkaisuja.

Jaa artikkeli