08.11.2019

Disney tilaa kolme LNG-käyttöistä alusta Meyeriltä

Yhdysvaltalainen Disney Cruise Line on kertonut suunnitelmistaan kasvattaa LNG-käyttöistä tonnistoaan. Varustamo on tehnyt aiesopimuksen saksalaisen Meyer Werftin kanssa kolmen uuden, 144 000 brt:n ja nesteytetyllä kaasulla käyvän risteilyaluksen toimituksista.

Kuva: Disney Cruise Line

Uusille aluksille tulee 1 250 sviittiä, joten ne ovat hiukan suurempia kuin varustamon nykyiset Disney Dream- ja Disney Fantasy -risteilyalukset. Uudisrakennusten toimitusajoista ei vielä ole kerrottu julkisuuteen, The Maritime-Executive kirjoittaa.

Disney Cruise Line operoi nykyisin neljällä risteilyaluksella, joide nimet ovat Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream ja Disney Fantasy. Näiden lisäksi varustamo on tilannut myös kolme 135 000 tonnin LNG-käyttöistä laivaa, jotka Meyer Werft toimittaa vuosina 2021-23. Näistä ensimmäisen, Disney Wishin odotetaan valmistuvan vuoden 2021 lopussa ja aloittavan liikenteen heti seuraavan vuoden alussa.

Vaikka varustamon alukset seilaavat eri risteilymarkkinoilla Karibialta Havaijille ja Alaskasta Eurooppaan, pitää Disney Cruise Line kotisatamanaan Floridan Cape Canaveralia, jossa sillä on oma risteilyterminaali.

Jaa artikkeli