07.10.2019

Espanjan telakkasotku käy kalliiksi Ritz-Carltonille

Yhdysvaltalainen Ritz-Carlton -varustamo joutuu siirtämään uudisrakennuksensa neitsytmatkaa ainakin neljällä kuukaudella Espanjassa ilmenneen telakkakriisin takia. Peli kovenee risteilyalusten rakentamisessa, sillä Hijos de J. Barrerasin telakan suurin omistaja, Meksikon kansallinen öljy-yhtiö Pemex on antanut telakan ylimmille johtajille potkut.

Upouusi luksusristeilyjä tarjoava varustamo Ritz-Carlton Yacht Collection on vihdoin kyllästynyt aikataulujen venymiseen espanjalaiselta Hijos de J. Barrerasin telakalta tilattujen uudisrakennustensa kanssa. Amerikkalaisyhtiön CEO Douglas Protheron teettämässä riippumattomassa erityistilintarkastuksessa on selvinnyt, että laivanrakentaja ja sen alihankkijat ovat livenneet aikatauluista ja kustannuksista pahemman kerran.

Nyt peliin on puuttunut myös telakkayhtiön suurin osakkeenomistaja. Meksikon kansallinen öljy-yhtiö Pemex on isännän otteella antanut potkut Hijos de J. Barrerasin toimitusjohtajalle, talousjohtajalle ja liiketoiminnoista vastaavalle johtajalle.

– Sekä Hijos de J. Barrerasin uusi johtoryhmä ja hallitus että Ritz-Carlton Yacht Collectionin hallitus ratkovat yhdessä näitä johdon ja liiketoiminnan haasteita. Pyydämme anteeksi asiakkailtamme, jotka odottivat pääsevänsä risteilyille kanssamme vuoden 2020 alussa, varustamo sanoo tiedotteessaan.

Alun perin ensimmäiset risteilyt piti aloittaa heti ensi vuoden alussa. Nyt neitsytmatka on siirretty vuoden 2020 kesäkuuhun. Ritz-Carltonin edustaja ei kuitenkaan vahvista BusinessInsiderin tietoja, joiden mukaan rakenteilla olevan aluksen hintalappu kohoaa 55 miljoonaa dollaria sovitusta budjetista.

Risteilybisnesten uutena pelurina Ritz-Carlton Yacht Collection tähtää kalliiden luksusristeilyjen segmenttiin. Varustamon pienet, noin 300 matkustajaa kuljettavat alukset tekevät viikon mittaisia risteilyjä lähinnä Karibialla ja Välimerellä. Vuonna 2018 perustettu risteilyvarustamo kuuluu maineikkaan emoyhtiönsä kautta Marriott -hotelliketjuun.

Ritz-Carlton -varustamon ensimmäinen uudisrakennus laskettiin vesille Espanjassa viime lokakuussa. Varustamolla on optio myös kahteen muuhun laivaan.

Norjalaisvarustamokin pulassa Espanjassa

Barrerasin telakalla on ollut vaikeuksia pysyä aikatauluissa muidenkin tilaustensa kanssa. Norjalainen lauttavarustamo Havila Kystruten on tilannut Espanjasta kaksi matkustajalaivaa, joiden rakennustyöt ovat nyt pysähdyksissä. Havilan mukaan tilapäinen keskeytys johtuu alusten syväykseen ja painoon liittyvistä suunnitteluvirheistä.

Havilalla on sopimus Norjan valtion kanssa yhteysliikenteen aloittamisesta uusilla laivoilla vuoden 2021 tammikuusta alkaen, ja nyt tämän sopimuksen kohtalo on vaakalaudalla, Marex kirjoittaa.

Havila Kystruten on tilannut kaksi samanlaista matkustaja-alusta myös turkkilaiselta Tersanin telakalta.

Risteilyalusten rakentaminen on tunnetusti monimutkainen palapeli, jossa kokonaisuus pitää rakentaa kymmenien ellei satojen alihankkijoiden, tavarantoimittajien ja kumppaneiden saumattomasta yhteistyöstä.

Aikataulujen ja kustannusten yhteensovittamisen vaikeus on huomattu monilla yksinkertaisiin kauppalaivoihin keskittyneillä telakoilla. Esimerkiksi japanilainen laivanrakennusjätti Mitsubishi Heavy Industries pani koko risteilyalusten liiketoimintonsa koipalloihin vuonna 2016, kun bisnesyksikkö onnistui kasaamaan 2,3 miljardin dollarin tappiot kahdella AIDA Cruisesin tilaamalla laivalla.

Juttua korjattu 11.10. Toisen aluksen rakentamista ei ole vielä aloitettu.

Jaa artikkeli