30.01.2020

Grönlannin uudet konttilaivat suunniteltiin Deltamarinin opein

Grönlannin rahtikuljetukset saavat uutta puhtia RAL-varustamon 2 150 teun lippulaivan m/s Tukuma Arctican aloittaessa ympärivuotisen liikenteen Tanskan, Islannin ja Länsi-Grönlannin välillä. Uudisrakennuksen ja sen sisarlaivojen suunnittelussa on hyödynnetty Deltamarinin talvimerenkulun osaamista.

Kuva: Deltamarin

Tanskalaisen RAL (Royal Arctic Line) -varustamon Tucuma Arctica on 26 169 gt:n ansiosta selvästi suurempi konttilaiva kuin varustamon nykyiset alukset. Alus on rakennettu kiinalaisella Guangzhou Wenchongin telakalla, jossa myös kaksi sisarlaivaa ovat työn alla. Katraan muut alukset, Bruarfoss ja Dettifoss tulevat RAL:n kanssa yhteispurjehdusta Grönlannin reiteillä harjoittavan islantilaisen Eimskipin lipun alle.

Motorshipin mukaan uudet konttilaivat parantavat Grönlannin ympärivuotisia rahtiyhteyksiä merkittävällä tavalla. Polaarikoodin mukaiset 1A-jääluokan laivat täyttävät IMO Tier III -säännöt ja alukset on suunniteltu Deltamarinin Turun ja Shanghain toimistoissa. Suunnittelutyöt alkoivat keväällä 2017 ja ne kestivät noin kahdeksan kuukautta, Deltamarin kertoo sivuillaan.

Ympäristöseikkojen ohella suunnittelussa on kiinnitetty huomiota lastinkäsittelyn tehokkuuteen sekä tietenkin alusten merenkulkuominaisuuksiin ja käsiteltävyyteen arktisten merien ankarissa oloissa.

Alusten pääkoneet ovat rikkipesureilla varustettuja 7-sylinterisiä MAN G60ME -laivakoneita, joiden maksimiteho on 17 000 kW:ia. Laivat ovat noin 180 metriä pitkiä, 31 metriä leveitä ja niiden syväys on yhdeksän metriä.

Tanskaan liputetun ja DNV GL:n luokittaman m/s Tucuma Arctican merikoeajot järjestettiin Etelä-Kiinan merellä joulukuussa ja alusta odotetaan Tanskaan maaliskuussa. Ensimmäisellä kaupallisella rahtireitillään alus saapuu Grönlannin Nuukin satamaan huhtikuun 17. päivänä.

Jaa artikkeli