11.09.2019

MacGregorin lastinkäsittely on MSC Gülsünin salainen ase

Maailman suurin konttilaiva, kesällä käyttöön otettu MSC Gülsün on suunniteltu MacGregorin lastinkäsittelyjärjestelmän ympärille. Salaisuus piilee yläkannelle rinnakkain mahtuvissa 24 poikittaisrivin konteissa sekä toisaalta korkeissa kansilastien pinoissa, joiden ansiosta megalaiva pystyy lastaamaan yli 23 000 teun verran kontteja.

MacGregor Cargo Handlingin johtava laivainsinööri Atte Virta kutsuu MSC Gülsünin hanketta innovatiiviseksi ja alaa mullistavaksi ratkaisuksi, koska MacGregor on osallistunut alusta lähtien telakan ja tilaajan kanssa jättilaivan lastinkäsittelyn suunnitteluun.
– Halusimme tuoda alalle uuden toimintatavan, jossa maksimikapasiteetti saavutetaan paremmalla suunnittelulla. Aluksen kannelle mahtuu 24 konttiriviä rinnakkain ja paljon päällekkäin, mikä nostaa sen kuljetuskyvyn aivan toiselle tasolle kuin aikaisemmissa suurissa konttilaivoissa on ollut, Virta kertoo.
Viime heinäkuussa Samsung Heavyn telakalta Etelä-Koreassa valmistunut MSC Gülsün on 400 metriä pitkä ja 61,5 metriä leveä merten mastodontti, jonka kokonaiskapasiteetti on 23,756 teuta eli noin puolitoista tuhatta 20 jalan laatikkoa enemmän kuin aiemmilla jättilaivoilla.
– Alus on tehty Aasian ja Euroopan liikenteeseen ja se mahtuu 16 metrin syväyksellä hyvin Suezin kanavasta läpi. Mutta Panaman kanavaan tämän kokoisilla laivoilla ei ole asiaa, siellä kulkevat satakunta metriä lyhyemmät ja kapeammat alukset, Virta kuvailee teollisuuden ehdoilla toteutettua työkalua.
Ultrakokoisten konttilaivojen peli käyntiin
MSC Gülsün on ensimmäinen ultrasuuri konttilaiva sveitsiläisvarustamo Mediaterranean Shipping Companyn eli MSC:n tilaamasta 11 jättilaivan katraasta. Kuusi jättiä rakentaa Samsung Heavy Industries (SHI) ja loput viisi sisaralusta valmistaa niin ikään korealainen DSME (Daewoo Shipping & Marine Engineering).
Suuren kapasiteetin lisäksi MacGregorilla on kiinnitetty paljon huomiota MSC:n alusta lähtien teroittamaan lastinkäsittelyn joustavuuteen ja tilankäytön suunniteltavuuteen.
– Yhdessä asiakkaiden kanssa pystymme vastaamaan lastinkäsittelyn tarpeisiin ja markkinoiden muutoksiin nopeasti ja parhaalla mahdollisella tavalla, MacGregor Cargo Handlingin varatoimitusjohtaja Magnus Sjöberg sanoo yhtiön tiedotteessa.
MSC:n uudisrakennuksista vastaavan Giuseppe Gargiulon mukaan laivansuunnittelu on yrityksille myös paras tapaa kasvaa yhdessä ja toinen toistaan hyödyttäen. Osapuolet eivät kerro enempää yksityikohtia ultrakokoisiin konttialuksiin liittyvästä hankkeesta.
MacGregor on Helsingin pörssissä listatun Cargotec Oyj:n tytäryhtiö. Vuonna 2018 Cargotecin liikevaihto oli noin 3,3 miljardia euroa ja sillä oli maailmanlaajuisesti noin 12 000 työntekijää.
Jaa artikkeli