23.12.2019

Merenkurkun lautan nimeksi Aurora Botnia

Wasalinen uuden ropax-aluksen nimeksi on yleisöäänestyksen jälkeen valittu m/s Aurora Botnia. Raumalla RMC:n telakalla rakennettava alus valmistuu toukokuussa 2021, jolloin se aloittaa liikennöinnin Merenkurkussa Vaasan ja Uumajan välillä.

Kvarken Linkin järjestämään nimikilpailuun osallistui lähes 2 500 ihmistä. Kaikkiaan 52 ehdotuksessa oli mukana sana Aurora eli paljon nimiehdotuksia oli johdettu revontulia tarkoittavasta latinankielisestä termistä aurora borealis.

Varustamoyhtiö Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg pitää Aurora Botnian nimeä erinomaisena valintana, tuleehan se eräälle maailman puhtaimmista ropax-aluksista.

– Etsimme myös nimeä, joka on helppo lausua ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi, Ståhlberg sanoo tiedotteessa.

Uudella m/s Aurora Botnialla on tilaa 800 matkustajalle ja kapasiteettia rekoille ja autoille 1 500 kaistametrin verran. Aluksen pääpolttoaine on LNG, minkä lisäksi alus toimii myös biokaasulla. Näiden lisäksi Aurora Botnia käyttää polttokennoratkaisuja ja ladattavia akkuja, joiden ansiosta sen hiilidioksidijälki pienenee merioloissa ja supistuu satamissa nollapäästöjen tasolle.

Noin 120 miljoonaa euroa maksavan uudisrakennuksen tilaaja on Vaasan kaupungin ja Uumajan kunnan yhdessä omistama Kvarken Link AB. Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla rakennettavana oleva alus korvaa nykyisin reitillä ajavan Wasa Expressin keväällä 2021.

Jaa artikkeli
Freja