29.05.2020

MOL valitsi Wärtsilän ratkaisut LNG-käyttöisiin lauttoihin

Japanin ensimmäiset LNG-käyttöiset autolautat ajavat Wärtsilän pääkoneilla ja voimansiirtojärjestelmillä. Ferry Sunflower -varustamo on valinnut kahteen lauttaansa Wärtsilä 31DF -pääkoneet, voimansiirtolaitteet ja nesteytetyn maakaasun LNGPac -järjestelmät.

Alukset rakentaa Mitsubishin Shimonosekin telakka. Tilaajana on Mitsui O.S.K. Linesin (MOL) tytärvarustamo Ferry Sunflower. Uudisrakennukset ovat ensimmäiset Japanissa rakennetut LNG-käyttöiset matkustaja-autolautat.

Nyt julkistettu tilaus on merkitty Wärtsilän tilauskirjoihin tämän vuoden toiselle neljännekselle. Wärtsilä Japanin myyntijohtaja Keisuke Yasutake pitää kauppoja merkittävänä päänavauksena sekä suomalaiselle meriteknologialle erityisesti että nesteytetyn kaasun energiatehokkuudelle yleensä.

– Wärtsilä 31 DF dual fuel -koneet valittiin näille lautoille siksi, että ne ovat osoittaneet luotettavuutensa ja tehokkuutensa merikäytössä. Lisäksi kykenemme tarjoamaan koko LNG-ketjun mittaiset integroidut järjestelmät, jotka tuottavat eniten lisäarvoa asiakkaalle, Yasutake sanoo tiedootteessa.

Tilaajavarustamon emoyhtiö MOL puolestaan haluaa pienentää hiilijalanjälkeään, joten Wärtsilän tehokkaat kahden polttoaineen ratkaisut osoittautuivat parhaimmiksi, toteaa MOL:n tekninen johtaja Makoto Yamaguchi.

Mitsubishin telakalla valmistuvat uudisrakennukset, nimeltään m/s Sunflower Kurenai ja m/s Sunflower Murasaki, ovat noin 200 metrin mittaisia lauttoja, joille mahtuu 763 matkustajan lisäksi 136 rekkaa ja sata henkilöautoa. Alusten nopeus on 22,5 solmua ja ne tulevat aloittamaan liikennöinin vuoden 2023 aikana Osakan ja Beppun välisellä reitillä.

Wärtsilällä on erittäin pitkät liikesuhteet sekä MOL:in että monialajätti Mitsubishin kanssa. Mitsubishi Shipbuilding -telakkayksikkö on ajan myötä rakentanut Wärtsilän merikoneilla varustettuja autolauttoja ja LNG-tankkereita ja nyt viimeksi merentutkimusaluksen.

Jaa artikkeli