17.10.2019

Norsepower ja Wärtsilä varautuvat tuulipropulsion kasvuun

Roottoripurjeiden kysyntä on maailmalla lähivuosina voimakkaassa myötäisessä. Tämän vuoksi Norsepower ja Wärtsilä ovat sopineet laivojen roottoripurjeiden huollon tehostamisesta kaikkialla siellä, missä tällaiset tuulen avustamat alukset purjehtivat.

Norsepower kasvattaa roottoripurjeiden tuotantoa vastaamaan kysyntää Euroopassa ja Aasiassa. Nyt tehdyn yhteistyösopimuksen avulla Norsepower kykenee tarjoamaan asiakkailleen parempaa palvelua Wärtsilän kattavan huoltoverkoston avulla.

Norsepower Oy Ltd:n myyntijohtaja Jukka Kuuskoski uskoo roottoripurjeasennusten lisääntyvän huomattavasti lähivuosina.

– Yhteistyösopimus Wärtsilän kanssa on meille tärkeä askel, jotta voimme taata asiakkaille ammattimaisen ja nopean huollon riippumatta siitä, missä heidän laivansa purjehtivat, Kuuskoski sanoo.

Wärtsilä uskoo älykkään teknologian läpilyöntiin

Kansainvälinen merenkulku tarvitsee taloudellisesti kannattavia hiilidioksidipäästöjä vähentäviä ratkaisuja. Norsepowerin roottoripurjeet ovat luotettavia ja tehokkaita tapoja säästää polttoainetta, minkä ovat vahvistaneet monet riippumattomat osapuolet.

Wärtsilällä nähdään, että teollisuudessa on käynnissä älykkään teknologian esiinmarssi, jonka kärjessä teknologiayhtiö haluaa kaikin tavoin olla. Norsepower edustaa tällaista älykästä teknologiaa.

– Olemme todella innoissamme yhteistyöstä Norsepowerin kanssa. Nyt solimittu sopimus on erinomainen osoitus päämäärästämme kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Pyrimme yhdessä edistämään teknologioita puhtaamman tulevaisuuden puolesta, Wärtsilän Asset Management Services -johtaja Stefan Wiik sanoo tiedotteessa.

Rahaa roottoripurjeiden kaupallistamiseen

Ensimmäinen Norsepowerin roottoripurje asennettiin laivaan 2014 ja tähän mennessä niitä on asennettu kolmeen laivaan. Neljäs laiva-asennus tehdään vuonna 2020 tanskalaiselle Scandlinesille. Tähän mennessä Norsepowerin roottoripurjeet ovat vähentäneet laivojen hiilidioksidipäästöjä noin viidellä tuhannella tonnilla.

Roottoripurjeita valmistetaan kolmea eri kokoa, joiden korkeudet ovat 18, 24 ja 30 metriä. Yksiköiden koko ja lukumäärä määritellään laivakohtaisesti, jotta ne toimivat mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.

Syyskuun lopussa OGCI Climate Investmentsin johtama sijoittajakonsortio kertoi sijoittaneensa kahdeksan miljoonaa euroa nopeuttaakseen Norsepowerin teknologian kaupallistamista maailmanmarkkinoilla. Norsepower aikoo käyttää sijoituskierroksella kerätyt varat roottoripurjeidensa valmistus- ja toimituskapasiteetin kehittämiseen sekä teknologian kaupallistamiseen.

Jaa artikkeli