05.12.2022

RMC luovuttaa MyStarin Tallinkille Rauman telakalla ensi keskiviikkona

MyStar saapui viimeiseltä merikokeeltaan viikonloppuna. Merikokeen tulokset olivat hyviä, ja aiemmat tekniset havainnot on saatu viimeisteltyä kuntoon.

My Star, Kuva Tallink

Rauma Marine Constructions (RMC) tiedottaa, että MyStar on nyt valmis luovutettavaksi Tallinkille.

Alus luovutetaan Tallinkille Rauman telakalla keskiviikkona 7. joulukuuta. MyStar lähtee Rauman telakalta perjantaina 9. joulukuuta ja saapuu Tallinnan vanhaan satamaan lauantaina 10.12. klo 10. Laiva aloittaa liikennöintinsä 13. joulukuuta.

RMC:n historian suurimman matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020. Vuonna 2021 aluksen köli laskettiin ja siihen asennettiin sen pääkoneet ja tankit LNG-polttoaineelle. Saman vuoden elokuussa kaste- ja vesillelaskutilaisuudessa alus sai nimekseen MyStar. Aluksen kastoi Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

– Haluan kiittää tilaajaa erinomaisesta yhteistyöstä, jonka ansiosta olemme yhdessä pystyneet viemään projektin menestyksekkäästi loppuun haastavista olosuhteista huolimatta. Lisäksi haluan kiittää yhteistyökumppaneita sekä luokituslaitosta. MyStar edustaa vahvaa suomalaista laivanrakennuksen osaamista. Meille on ollut suuri kunnia toteuttaa teknologisesti kehittynyt ja kestävillä arvoilla varustettu alus. Toivotamme MyStarille onnea liikennöintiin, Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Mika Heiskanen sanoo.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme toivottaa laivastomme uusimman jäsenen, Itämeren kirkkaimman tähden, MyStarin, tervetulleeksi laivastoomme. Maailma on muuttunut suuresti sen jälkeen, kun aloimme rakentamaan uusinta laivastojäsentämme keväällä 2020, ja matkalla on ollut paljon haasteita. Olemme vastanneet kaikkiin haasteisiin ja olemme iloisia, että MyStar on nyt valmis. Tervetuloa kaikki laivaan 13. joulukuuta alkaen. Haluan kiittää koko Tallink MyStar -projektitiimiä, Rauman telakkaa ja kaikkia kumppaneitamme, jotka ovat auttaneet toteuttamaan unelmaamme Itämeren kirkkaimmasta uudesta tähdestä, sanoo Tallink Groupin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Tallink MyStar pähkinänkuoressa

· Pituus: 212,4 m

· Leveys: 30,6 m

· Syväys: 7 m

· Bruttovetoisuus: 50 625

· Nopeus: 27 solmua

· Kaistametrit: 3 190

· Matkustajat: 2800

· Hytit: 46

· Kansia: 12

· Jääluokitus: 1A

· Päämoottorin teho: 42,000 kW

· Polttoaine: LNG

Jaa artikkeli
FREJA