10.03.2020

Seatrade pysyy aikataulussa – koronaviruksesta huolimatta

Seatrade Cruise Global on risteilyalan suurin messutapahtuma, jonka järjestelyt sujuvat ainakin toistaiseksi suunnitelmien mukaisesti. Näyttelyn organisoijien mielestä koronaviruksen takia muutenkin ahdingossa oleva risteilybisnes tarvitsee juuri nyt tukea eikä paniikin lietsontaa.

Miamin risteilymessujen järjestäjät ovat konsultoineet alan järjestöjä, yrityksiä ja näytteilleasettajia sekä Yhdysvaltain liittovaltion että Floridan osavaltion edustajia. Neuvottelujen jälkeen järjestäjille on tullut selväksi, että messujärjestelyjen jatkaminen on oikea vaihtoehto, Maritime-Executive kirjoittaa.

Etujärjestö CLIA:n (Cruise Lines International Association) toimitusjohtaja Kelly Craighead on sitä mieltä, että messut osoittavat ristelyalan kykenevän vastaamaan koronaviruksenkin sille asettamiin haasteisiin.

– Asetamme yhä terveyden ja turvallisuuden kaikessa toiminnassa etusijalle. Nykytilanne vaatii risteilyalalta erityistä yhtenäisyyttä ja sitkeyttä selvitäksemme yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta. Seatrade Cruise Global -tapahtuma on juuri tällainen peräänantamattomuuden osoitus, Craighead summaa järjestön kannan.

Samaa asiaa tähdentää messuyhtiö Seatrade Cruise Eventsin toimitusjohtaja Chiara Giorgi, jonka mielestä juuri nykyisen kaltaisissa vaativissa tilanteissa on tärkeää, että alan toimijat kykenevät neuvottelemaan ja yhdessä sopimaan parhaista selviytymiskeinoista.

Miami Beach Convention Centerissä 21.-23. huhtikuuta pidettävässä tapahtumassa otetaan silti käyttöön lukuisia erityisiä turvakeinoja, kuten käsien puhdistusaineiden jakelussa ja tilojen tavallisesta tarkemmassa siivouksessa.

Uutuutena tarjolla ship design -näyttely

Marexin mukaan messuista tulee kiireiset, ainakin mitä ennakkoon ilmoittauneiden määristä voi päätellä. Tähän mennessä Seatrade -messuille on ilmoittautunut yli 70 risteilyvarustamoa ja paikan päälle Miamiin odotetaan yli 13 000 messuvierasta.

Uutena tapahtumana on tarjolla muun muassa risteilymessujen yhteydessä ensi kertaa järjestettävä risteilyalusten suunnittelijoiden ja sisustusarkkitehtien kokous näyttelyineen ja omine tapahtumineen.

Seatrade -konferenssiin osallistuu enemmän kuin 180 puhujaa, joiden esitelmien aiheet vaihtelevat itse varustamo- ja risteilybisneksistä ravintola, hotelli- ja majoitustoimintaan, viihteeseen sekä alan viimeisimpiin tietotekniikan trendeihin.

Koronavirus on koetellut kovin kourin muitakin aloja kuin kansainvälistä risteilybisnestä. Wall Street Journalin äskettäin julkaisemien laskelmien mukaan maailmassa on peruutettu jo ainakin 440 ammatillista messutapahtumaa ja erilaista yleisötilaisuutta lukuisiin maihin levinneen Covid-19 -epidemian takia. Peruutettujen tapahtumien joukossa ovat muiden muassa matkapuhelualan vuoden suurkatsaus Barcelonassa ja Geneven autonäyttely Sveitsissä.

Jaa artikkeli