03.07.2019

SuomiAreena: Meriklusteri luo sinistä kasvua Suomeen

Tule mukaan Poriin SuomiAreenaan torstaina 18.7. kuuntelemaan mikä tekee suomalaisesta meriklusterista edelläkävijän osaamisen, teknologian ja vastuullisuuden saralla. Miten kehitämme yhteistyöllä Suomesta maailman johtavan meriklusterin? Mukana keskustelemassa alan huippuasiantuntijat ja päättäjät.

SuomiAreena, Kuva Taija Turkia.

Innovatiivisesta laivanrakennuksesta uusiutuvaan energiaan ja ympäristöystävälliseen merenkulkuun – näillä luodaan Suomeen sinistä kasvua. 

Tilaisuudessa kuullaan muun muassa eduskunnan meriryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Kristiina Salosen ajatuksia Suomen meriklusterista ja sen mahdollisuuksista

Salosen mukaan merialalla tapahtuu paljon uutta ja mullistavaa.

– Älykäs merenkulku muuttaa tapaamme ajatella, ja vaatii aivan uudenlaisia taitoja alan ammattilaisilta ja koulutukselta. Meriryhmän tarkoituksena on perehtyä esimerkiksi tähän lainsäätäjän näkökulmasta, Salonen kertoo.

Meriklusterin tilaisuuden juontaja Tomi Einonen (toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja, MTV3 Uutiset/Mediahub)

Päivän paneeleissa aiheina ovat muun muassa avoimuus, data ja vastuullisuus sekä rohkeus ja innovaatiot merialalla. Ohjelmassa katsotaan myös tulevaisuuteen ja kuullaan nuorten puheenvuoro.

Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata suorana myös verkosta. Suomen Meriklusteri järjestää keskustelutilaisuuden yhteistyössä Gasumin ja Rauma Marine Constructionsin kanssa.

Suomi Areena järjestetään Porissa 14. kerran 15.-19.7.2019.

Teemana on tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Suomi Areena tarjoaa viiden päivän ajan näköalapaikan suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Suomi Areenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Tilaisuudet ovat kaikille kävijöille avoimia ja ilmaisia.

Tilaisuuden järjestävät meriklusteritoimijat: Suomen Varustamot, Meriteollisuus ry ja Suomen Satamat sekä RMC ja Gasum.

 

Jaa artikkeli