01.12.2023

TUI Cruises –varustamon Mein Schiff 7 laskettiin vesille Meyer Turun telakalla

Meyer Turun telakalla rakennettava Mein Schiff 7 on laskettu vesille perjantaina 1.12.2023. Alus tullaan viikonlopun aikana siirtämään varustelulaituriin, missä sen nyt valmiiksi koottu runko viimeistellään upeaksi risteilyalukseksi seuraavan puolen vuoden aikana.

TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier ja Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer. Kuva: Meyer Turku

Meyer Turun rakennusallas alkoi täyttyä vedellä, kun altaan venttiilit avattiin leikkimielisessä kilpailussa tilaajan ja telakan johdon sekä projektiorganisaation muodostamien joukkueiden kesken. Merkin yli 300 miljoonaa litraa vetävän altaan venttiilien avaamiseen lumisessa maisemassa antoi perinteinen tykinlaukaus.

– Meyer Turulla ja TUI Cruises -varustamolla on pitkä yhteinen historia, ja Mein Schiff -laivasarja kuuluu risteilymaailman menestystarinoihin. Mein Schiff 7 on sarjan viimeinen sisaralus, mutta se ei tarkoita, että olisimme tinkineet kunnianhimosta, päinvastoin: Mein Schiff 7:n myötä rakennamme Meyer Turun telakalla ensimmäistä kertaa laivaa, jossa on sisään rakennettu metanolivalmius. Se merkitsee valtavaa harppausta pyrkimyksessämme alan johtajuuteen vihreässä siirtymässä, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

– Olemme iloisia, että Mein Schiff -laivaston seitsemännellä aluksella on nyt vettä kölinsä alla. Mein Schiff 1:n ja Mein Schiff 2:n sisaralus ei ainoastaan ​​tarjoa monia upeita innovaatioita vieraillemme, vaan myös käyttää uusia vähäpäästöisiä polttoaineita, TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier sanoo.

Mein Schiff 7 on yli 300 metriä pitkä ja siinä on 15 kantta. Aluksen tilavuus on 111 500 bruttovetoisuustonnia. Laivan 1 461 hyttiin mahtuu yhteensä 2 894 matkustajaa ja noin tuhannen hengen miehistö.

VA

Jaa artikkeli