08.04.2020

Valmet toimittaa koneistovalvontajärjestelmät kahteen Helsinki Shipyardin rakentamaan luksustutkimusristeilijään

Valmet toimittaa koneistovalvontajärjestelmät kahteen luksustutkimusristeilijään, jotka Helsinki Shipyard Oy rakentaa Venäjän suurimmalle risteilyvarustamolle Vodohod Ltd:lle. Alukset operoivat arktisilla ja antarktisilla vesialueilla sekä kevät- ja syyskausien aikana trooppisilla vesialueilla.

Tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2019 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Koneistovalvontajärjestelmät toimitetaan aluksille vuosien 2021 ja 2022 aikana.

”Valitsimme aluksille Valmetin järjestelmän, koska haluamme varmistaa niiden turvallisen toiminnan. Meillä on pitkä ja luottamukseen perustuva suhde Valmetin kanssa”, sanoo sähkösuunnitteluryhmän vetäjä Unto Ryynänen Helsinki Shipyard Oy:stä.

”Valmet DNA -koneistovalvontajärjestelmä on luotettava ja räätälöity vaativiin arktisiin olosuhteisiin”, sanoo myyntipäällikkö Heikki Tanner Valmetista.

113 metriä pitkien ja 20,2 metriä leveiden alusten jääluokka on PC5 ja matkustajakapasiteetti 157 henkilöä. Niiden syväys on 5,7 metriä ja risteilynopeus 14 solmua.

Tietoa Valmetin toimituksesta

Valmetin toimitus sisältää Valmet DNA -koneistovalvonta- ja informaationhallintajärjestelmät, projektisuunnittelun, tehdastestauksen, käyntiinajon ja koulutuksen.

Tietoa asiakkaista Helsinki Shipyard Oy ja Vodohod Ltd.

Helsinki Shipyard Oy on erikoistunut vaativaan meriteknologiaan ja laivanrakennukseen. Yhtiöllä on vankka kokemus matkustaja- ja risteilyalusten suunnittelusta ja rakentamisesta. Se tunnetaan myös rakentamistaan jäänmurtajista ja muista erikoisaluksista arktisiin olosuhteisiin.

Vodohod Ltd. on venäläinen risteilijävarustamo ja jokiristeilyoperaattori. Se operoi yli 50 matkustaja-alusta Volga-, Don-, Kama- ja Moskova-joilla, Volgan-Donin kanavassa, Volgan–Itämeren vesitiellä, Luoteis-Venäjän joilla sekä Laatokalla ja Äänisellä.

Jaa artikkeli