18.09.2019

Viking Line terästää alustensa nettiyhteyksiä

Ruotsalainen verkkoyhteyksien tarjoaja AecorLink AB toimittaa tehokkaat laajakaistayhteydet Viking Linen lautoille. Alusten paremmista internet-yhteyksistä hyötyvät sekä varustamo, merihenkilöstö että ennen kaikea asiakkaat. Myös Rederi AB Eckerö on päätynyt samanlaiseen ratkaisuun toisen ruotsalaisyhtiön kanssa.

Merenkulussa langattomien laajakaistayhteyksien tarve on kasvanut jo pitkään. Viking Linella tämä on huomattu etenkin laivaseminaarien asiakkaiden keskuudessa, sillä kokouksiin osallistujat tarvitsevat koko ajan entistä parempia yhteyksiä mereltä maihin.
Ruotsalainen internetin palvelutarjoaja AecorLink hoitaa Viking Linen nettiyhteydet omien maissa sijaitsevien tukiasemiensa kautta. Nyt tehdyssä sopimuksesta laitteiden asennuksesta ja huollosta vastaa AecorLinkin kumppani Specto Remote.
Ahvenanmaalaisvarustamo on jo toukokuusta lähtien kokeillut uusia laajakaistapalveluja Turun ja Tukholman välisellä reitillä ajavalla m/s Viking Gracella. Nyt Viking Line liittää kaikki Suomen, Ruotsin ja Viron reiteillä purjehtivat aluksensa AecorLinkin verkkoon.
Viestiyhteydet tuovat varustamoille kilpailuetua

AecorLinkin toimitusjohtaja Ulf Harderup sanoo yhtiönsä haluavan tarjota Viking Linen asiakkaille luotettavia ja lyhyen verkkoviiveen laajakaistayhteyksiä AecorLinkin mikroaaltoyhteyksien kautta.

– Olemme erittäin motivoituneita yhteistyöhön, sillä Viking Line on merenkulun hyvin tunnettuna toimijana meille erittäin korkean profiilin uusi asiakas. Ja vaikka meillä on pitkä kokemus merenkulun laajakaistayhteyksistä, on Suomen, Ruotsin ja Viron välinen liikenne meillekin uusi markkina-alue, Harderup sanoo ja huomauttaa kunnollisten nettiyhteyksien kohentavan varsinkin matkustajavarustamojen kilpailukykyä.
Viking Linen verkkoyhteyksistä vastaavan johtaja Kaj Sundströmin mukaan varustamo haluaa tarjota asiakkailleen parhaat kokemukset myös nettiviestinnässä mereltä maihin.
Myös Eckerö Line on parantanut yhteyksiään
AecorLink AB on merenkulkuun erikoistunut ruotsalainen isp (internet service provider) -yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen ja kumppaneilleen erilaisia teknologioita, kuten wifi-, lte4g- ja uhf-verkkoja maustettuina erilaisin satelliittiratkaisuin.
Myös toinen ahvenanmaalainen varustamo, Rederi AB Eckerö on jo reilun vuoden päivät  koekäyttänyt ruotsalaisten radiolinkkeihin perustuvia yhteyksiä Maarianhaminan ja Grisslehamnin linjallaan.
Viime kesänä Eckerö Line linkitti kaikki Itämerellä seilaavat aluksensa ruotsalaisen Nowhere Networksin uusien nettiyhteyksien piiriin.

Jaa artikkeli