21.02.2020

Virginin Voyagesin uusi risteilyalus aloittaa onnettomaan aikaan

Brittiläinen sarjayrittäjä Sir Richard Branson on toteuttanut yhden unelmistaan ja ryhtynyt laivanvarustajaksi. Sir Richardin risteilyvarustamo Virgin Voyages ottaa käyttöön ensimmäisen aluksensa, Fincantierin rakentaman m/s Scarlet Ladyn perjantaina Doverissa. Ilonpitoa ei haittaa edes risteilybisneksien yllä häilyvä koronaviruksen varjo.

– Olen haaveillut omasta varustamosta jo parinkymmenvuotiaasta lähtien, ja nyt unelmastani on tullut totta. Scarlet Lady on todella hieno alus, jonka suunnittelussa on käytetty risteilybisneksen parhaita voimavaroja eli huippuluokan insinöörejä, arkkitehteja ja taiteilijoita, Sir Richard Branson sanoo tiedotteessaan.

Kuten Bransonin muutkin Virgin-brändin bisnekset, myös Virgin Voyages tähtää nuoreen asiakaskuntaan. Laivalla on tarjolla nuorille risteilyvieraille räätälöityjä lomanviettopalveluja aina tatuoinneista joogaan, ravintoloihin ja erilaisiin kuntosaleihin. Virgin Voyages erottautuu monista muista varustamoista myös niin, että lapsia ei oteta mukaan risteilyille.

Virginin alussarjan kellokkaan käyttöönotto osuu kieltämättä todella huonoon aikaan, sillä Kiinasta alkanut koronavirusepidemia on saattanut koko risteilyalan sekasortoon. Koronavirus eli Covid-19 on tappanut Manner-Kiinassa jo yli 2 100 ihmistä ja aiheuttanut matkojen peruutuksia kaikkialla maailmassa sekä johtanut ainakin viiden risteilyaluksen joutumisen karanteeniin.

Pitkällä sihdillä Sir Richard jaksaa edelleen uskoa risteilybisnekseen kasvun alana. Tänä vuonna maailman risteilymatkustajien määrän arvellaan ylittävän 32 miljoonan henkilön ennätyksen. Risteilymatkustajien määrä on tuplaantunut vuodesta 2009, kuten Reuters kirjoittaa.

Neljä uudisrakennusta Italiasta

Scarlet Lady on ensimmäinen Virgin Voaygesin italialaiselta Fincatierilta tilaamasta neljän aluksen sarjasta. Alus esiteltiin yleisölle Englannin Doverissa tällä viikolla ja huhtikuussa laiva suuntaa neitsytmatkalleen maailman suurimmille risteilymarkkinoille Yhdysvaltoihin ja Karibialle.

Ystävänpäivänä Genovan Sestri Ponenten telakalla luovutettu M/s Scarlet Lady on noin 110 000 gt:n alus, jonka pituus on 278 metriä ja leveys 38 metriä. Aluksen 1 400 hyttiin mahtuu yli 2 770 matkustajaa, joita palvelee 1 160 miehistön jäsentä.

Alus on varustettu muun muassa ympäristöä ja polttoainetta säästävällä Climeon -järjestelmällä, joka tuottaa sähköenergiaa laivalla syntyvästä ylimääräisestä lämmöstä.

Virgin Voyagesin seuraava alus, m/s Valiant Lady on jo rakenteilla Genovassa ja alus luovutetaan 2021. Sarjan vielä nimeämättömät muut laivat valmistuvat vuosina 2022 ja 2023, Fincantieri kirjoittaa nettisivuillaan.

Teksti Markku Pervilä

Jaa artikkeli