29.01.2020

Wärtsilä mukana MSC:n miljardikaupoissa

MSC Cruises käyttää optionsa ja tilaa vielä kaksi LNG-käyttöistä risteilyalusta Chantiers de l’Atlantiquen telakalta. Neljän laivan yhteinen hinta kipuaa yli neljään miljardiin euroon. Jokaiseen alukseen tulee viisi Wärtsilän dual fuel -laivakonetta potkurilaitteineen sekä Wärtsilän integroidut LNGPac -järjestelmät, joilla risteilyalusten energiatehokkuus säädetään tappiinsa.

Wärtsilä will supply a comprehensive package of integrated solutions designed to support and enhance the efficiency and environmental sustainability of two new World Class cruise vessels being built by Chantiers de l ‘Atlantique for MSC Cruises. Copyright: MSC Cruises.

Sveitsiläinen MSC Cruises vahvisti maanantaina ostavansa ranskalaiselta Chantiers de l’Atlantiquen telakalta myös alkuperäisen sopimuksensa optiolaivat. Nyt tilatut uudisrakennukset luovutetaan 2025 ja 2027. Kyseessä ovat siis järjestyksessä kolmas ja neljäs alus LNG-käyttöisestä laivakatraasta, jonka nimi on MSC World Class.

MSC World Class -luokan ensimmäinen alus MSC Europa on parhaillaan rakenteilla Saint-Nazairessa ja se otetaan käyttöön 2022. Peräti 205 000 gt:n aluksesta tulee kaikkien aikojen suurin eurooppalaisen varustamon operoima risteilyalus ja samalla ensimmäinen Ranskassa rakennettu kaasulla kulkeva risteilylaiva.

World Class -luokan jokaiselle alukselle tulee viisi Wärtsilän 14-sylinteristä Wärtsilä 46DF -laivakonetta typpipitoisuuksia alentavine NOR -yksiköineen, seitsemän keulapotkurilaitetta ja kaksi kiinteäsiipistä potkuria. Näiden lisäksi Wärtsilä toimittaa kaksi LNGPac -kaasutankkijärjestelmää.

Wärtsilän toimitukset alkavat ensimmäiselle laivalle eli MSC Europalle kuluvan vuoden keskivaiheilla, suomalaisyhtiö kertoo. Kyseessä ovat ensimmäiset LNG:tä eli nesteytettyä kaasua käyttävät Wärtsilä 46DF -laivakoneet ja ensimmäiset LNGPacit risteilyaluksia varten.

Tuoreimmassa tiedotteessaan Wärtsilä sanoo saaneensa MSC:n kahden ensimmäisen aluksen voimalaitetilaukset Chantiersin telakalta vuoden 2018 kolmoskvartaalilla ja vuoden 2019 ensi neljänneksellä. Nyt tilattujen kahden uuden aluksen konetilauksia teknologiayhtiö ei ole vahvistanut.

Kumppanit varautuvat jo uuden sukupolven risteilyaluksiin

Maanantaina tilattujen kahden miljardin euron laivojen hinta nostaa MSC:n ja ranskalaistelakan nykyisen sopimuksen arvon yli neljään miljardiin euroon. Mutta tämäkään ei riitä, sillä telakka ja varustamo kertoivat samaan syyssyyn kahdesta muusta suuresta diilistä, joiden myötä kumppanusten yhteistyö jatkuu pitkälle ensi vuosituhannelle saakka.

Ensinnäkin yhtiöt ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen uuden LNG-käyttöisen risteilyalusluokan kehittämisestä MSC Cruisesin brändin alle. Tässä hankkeessa varustamo, telakka ja muut kumppanit kehittävät merenkulkujärjestö IMO:n visioihin 2030- ja 2050-luvuilla sopivia uusia kestävän kehityksen mukaisia teknologioita. MSC:n lipun alla purjehtivan neljän uuden sukupolven risteilyaluksen hinnaksi ynnäillään yhtä monta miljardia euroa, The Maritime-Executive kirjoittaa.

Toisessa aiesopimuksessa MSC ja Chantiers de l’Atlantique tutkivat tuulivoiman kaltaisia energianlähteitä ja vaihtoehtoisia polttoaineita tulevaisuuden matkustajalaivoissa.

Genevessä sijaitsevan MSC Cruisesin hallituksen puheenjohtaja Pierfrancesco Vago sanoo, että maanantaina allekirjoitetut kolme sopimusta ulottavat telakan ja varustamon yhteistyökuviot pitkälle seuraavalle vuosikymmenelle saakka.

– Meillä on jo nyt erinomainen kumppanuus Chantiersin kanssa. He ovat 20 vuoden aikana rakentaneet meille 15 erittäin laadukasta risteilyalusta ja seuraavien vuosien kuluessa meille ui lisää laivoja ulos Saint-Nazairen telakan sulkuporteista, Vago sanoi Ranskan pääministerin virka-asunnossa Hôtel Matignonissa pidetyssä tilaisuudessa.

Vago arvelee nyt tehtyjen sopimusten vahvistavan samalla koko ranskalaisen laivanrakennusalan pitkän tähtäyksen sitoutumista uusiin teknologioihin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Chantiers de l’Atlantiquen telakka tunnettiin aiemmin myös korealaisten omistuksessa konkurssiin menneenä STX Francena. Italialainen Fincantieri on tehnyt telakasta ostotarjouksen, jonka kilpailuvaikutuksia eurooppaiselle laivanrakennusalalle EU:n komissio on kuitenkin kertonut selvittävänsä.

MSC World Class

Bruttovetoisuus: 205 700 gt
Hyttimäärä: 2 632
Matkustajakapasiteetti: 6 761
Miehistön määrä: 2 139
Pituus: 333,3 metriä
Leveys: 47 metriä
Korkeus: 68 metriä

Jaa artikkeli