09.08.2022

Wärtsilän SPECS-kamerajärjestelmä Brittany Ferriesin matkustajalaivaan

Brittany Ferries käyttää Wärtsilän kamerajärjestelmää uudella matkustaja-aluksellaan. Salamanca-alus, johon mahtuu 1015 matkustajaa, aloitti operoinnin Portsmouthin ja Bilbaon välillä maaliskuussa.

Kiireisissä satamissa navigointi ja rantautuminen ovat kaksi haastavinta tekijää matkustajalaivojen operoinnissa. Alusten koon kasvu, turvamääritykset ja haastavat sääolosuhteet takaavat sen, että virhemarginaali ohjauksessa on hyvin pieni.

Wärtsilän SPECS (Smart Panoramic Edge Camera System)-superlaajakulmakamerat mahdollistavat miehistölle 360 asteen näkyvyyden, ja kuva voidaan striimata suoraan komentosillalle. Reaaliaikainen tieto laivan ympärillä olevien kohteiden etäisyydestä vähentää törmäysriskiä ja suojelee niin matkustajia kuin miehistöä. Parempi näkyvyys helpottaa myös kapteenin navigointia vaikeissa olosuhteissa.
Tiukassa aikataulussa jokainen ohjaamiseen käytetty minuutti voi nostaa kustannuksia. SPECS-järjestelmä mahdollistaa osaltaan polttoainekulutuksen vähentämisen.

Brittany Ferriesin mukaan mukaan uusin teknologia tuo turvallisuus- ja säästöhyötyjen lisäksi muutakin etua. Innovatiivisen teknologian käyttöönotto houkuttelee myös huippuluokan miehistöä.
Wärtsilän mukaan SPECSin käyttöönotto on osoitus siitä, että Brittany Ferries pitää asemansa yhtenä johtavista Englannin kanaalia ylittävistä matkustajalaivavarustamoista.
– SPECS mahdollistaa tiedonkeruun simulaatio- ja harjoituskäyttöön. Brittany Ferries aikookin käyttää kerättyä dataa näyttääkseen muulle miehistölle, miten laivaa ohjaillaan tietyissä olosuhteissa ja satamissa. Simulaatiokäytössä data mahdollistaa myös mahdollisten onnettomuuksien tarkemman tutkimuksen, Wärtsilä Voyages -yhtiön laivojen apujärjestelmistä vastaava tuotepäällikkö Sasha Heriot toteaa.

Teksti Tomi Kangasniemi

Jaa artikkeli
millog