10.11.2020

Midas pelasti kolme purjehtijaa

Godby Shippingsin alus M/S Midas pelasti viikonloppuna kolme haaksirikkoutunutta purjehtijaa, kun neljän purjehtijan katamaraani kaatui Atlantilla 150 merimailin päässä Portugalin rannikosta. Neljäs purjehtija menehtyi onnettomuudessa.

Kuva Godby Shipping

Midas oli matkalla Yhdysvaltain Port Evergladesia kohti, kun he saivat avunpyynnön pelastusviranomaisilta Lissabonissa. Katamaraanilta oli tullut hätäsignaali, ja Midas oli lähin alus alueella. Midas käänsi kurssinsa ja pääsi paikalle neljässä tunnissa. Samaan aikaan saapui tiedustelukone Portugalista. Paikalla odotti ylösalaisin oleva katamaraani ja pelastuslautta. Merenkäynti oli paikalla kova, joten aluksen omaa pelastusvenettä ei voitu käyttää. Kolme purjehtijaa saatiin nostettua Midakselle lautalta pelastusköyden avulla.
– He olivat viettäneet kahdeksan tuntia lautalla mutta olivat silti melko virkeitä, aluksen päällikkö Timo Väänänen kertoo Ålands Sjöfartille.

Neljäs purjehtija oli paiskautunut onnettomuudessa mereen, ja pelastusviranomaiset löysivät hänen ruumiinsa seuraavana päivänä.
 Purjehtijat ovat eurooppalaista syntyperää, mutta meri oli vienyt heidän henkilöllisyyspaperinsa. Midakselle päästyään purjehtijat kertoivat, että katamaraani oli kaatunut perjantai-iltana. He olivat viettäneet yön kaatuneessa veneessä kunnes löysivät lauantaiaamuna pelastuslautan ja siirtyivät sille.
Midas kuljettaa pelastetut purjehtijat nyt Azoreille ennen kuin jatkaa matkaansa Floridaan.

Jaa artikkeli