06.02.2020

Dani Lindberg on Viking Linen uusi vastuullisuuspäällikkö

Viime vuosikymmeninä Viking Line on tukenut aktiivisesti tutkimusta ja vastuullisuusprojekteja herkän meriympäristön suojelemiseksi. Dani Lindberg on nyt nimitetty konsernin uudeksi vastuullisuuspäälliköksi edistämään vastuullisuustyötä ja varmistamaan sen laatu.

- Olemme jo edenneet hyvän matkaa kohti IMO:n päästötavoitetta vähentää merenkulun päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, Dani Lindberg toteaa. Kuva: Viking Line

Viking Line on toiminut Itämerellä jo kuuden vuosikymmenen ajan. Viime vuosikymmeninä varustamo on tukenut aktiivisesti tutkimusta ja vastuullisuusprojekteja herkän meriympäristön suojelemiseksi. Varustamo osallistuu ympäristöystävällisen merenkulun kehittämiseen Itämerellä, lähtökohtanaan YK:n globaalit kestävän kehityksen tavoitteet.

Viking Gracelle, joka tuli liikenteeseen vuonna 2013, on myönnetty lukuisia ympäristöpalkintoja. Vuonna 2021 varustamo tuo liikenteeseen uuden ilmastofiksun aluksen, Viking Gloryn. Uusi alus tulee olemaan 10 prosenttia tehokkaampi verrattuna Viking Graceen.

– Viking Linen perustivat ja sen omistavat ahvenanmaalaiset, jotka elävät ja toimivat meren äärellä. Siksi yrityksen DNA:han kuuluu itsestään selvästi vastuullisemman merenkulun kehittäminen Itämeren herkän ympäristön suojelemiseksi. Olemme iloisia, että meillä on nyt kunnianhimoinen vastuullisuuspäällikkö, joka voi lisäksi konkretisoida ja syventää ympäristö- ja vastuullisuustyötämme YK:n globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden pohjalta, sanoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Dani Lindberg on ollut Viking Linen palveluksessa vuodesta 2008 ja on vastannut menestyksellisesti useista rajat ylittävistä projekteista, kuten konsernin hankintapolitiikan laatimisesta ja toteutuksesta sekä tietosuojakäytännön toteuttamisesta uuden GDPR-asetuksen yhteydessä. Dani Lindberg tuo kaiken kokemuksensa mukanaan uuteen rooliinsa konsernin vastuullisuuspäällikkönä.

– On jännittävää ja tärkeää päästä mukaan vaikuttamaan Viking Linen vastuullisuustyöhön. Kuljetus-, matka- ja viihdealan isona tekijänä varustamon toiminnalla on todellista merkitystä, ja mahdollisuuksia on myös paljon. Olemme jo edenneet hyvän matkaa kohti IMO:n päästötavoitetta vähentää merenkulun päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Mutta on tärkeää muistaa, että kysymys ei ole vain polttoaineesta, vaan käännämme kaikki kivet ja käymme läpi suurimman osan toiminnastamme, eco drivingista ja teknisistä innovaatioista hankintapolitiikkaan ja ravintolatoimintaan, sanoo Dani Lindberg.

Varustamo julkaisee vastuullisuusraportin sisältävän vuoden 2019 vuosikertomuksensa 23. huhtikuuta 2020. Lue lisää

Jaa artikkeli
navigate