30.05.2024

DI Turkka Jäppinen nimitetty Group Davie (Kanada):n liiketoiminnan kehitysjohtajaksi

Turkka Jäppinen on nimitetty Group Davie (Kanada):n Director, Business Development tehtävään, jossa hän aloitti 20.5.2024.

Turkka Jäppinen

Hänen tehtävänsä keskittyy yhteistyöhön Pohjois-Amerikan ja Suomen välillä. Tarkoituksena on luoda aktiviteetteja ja liiketoimintaa Suomeen myös uusilla toimintatavoilla ja -alueilla. Jäissäkulkevissa viranomaislaivoissa Suomella on täysin ainutlaatuista osaamista, jota kanadalaisten osaaminen, kokemus ja suhteet täydentävät. Nykyisessä maailmantilanteessa läntisen liittokunnan tarpeet kasvavat myös laiva-alalla ja kahdessa arktisessa NATO-maassa toimivalla Daviella on uniikki rooli ja mahdollisuus tässä tilanteessa. Davien kautta koko suomalaiselle laiva-alan ekosysteemille voi löytyä ennen näkemättömiä globaaleja yhteistyömahdollisuuksia. Fyysisesti Turkka Jäppinen on majoittunut Helsingin telakalle.

Insinöörikomentaja evp Turkka Jäppinen valmistui laivanrakennustekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta v. 2002. Hänellä on 18 vuoden kokemus merivoimista (2001-2019) uudisrakennusprojekteista (mm. Hamina-lk, Laivue 2020) sekä tutkimus- ja kehitysprojekteista. Hän on toiminut yli 10 vuotta NATO:n laivateknisissä työryhmissä Suomen edustajana sekä merkittävässä roolissa Suomi-Yhdysvallat laivateknisen yhteistyön kehittämisessä vuosina 2008-19. Jäppinen on palvellut myös US Navyn materiaalilaitoksen (NAVSEA) organisaatiossa Marylandissa Yhdysvalloissa vuosina 2013-14.

Viimeinen tehtävä puolustusvoimauudistuksen jälkeen hänellä oli laiva-alan toimialapäällikkönä Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksella. Vuosina 2019-21 Jäppinen toimi Rauman telakan RMC:n projektipäällikkönä Laivue 2020/Pohjanmaa-hankkeessa ja sen jälkeen viimeksi VTT:llä 2021-2024 Defence & Security Lead tehtävässä VTT:n puolustusteknologioihin liittyvän tutkimuksen kehittämisessä ja koordinoinnissa.

Jaa artikkeli