01.12.2017

Mika Laurilehto aloitti MW Werftillä

DI Mika Laurilehto on aloittanut suunnittelujohtajana (Vice President Design, Direktor Konstruktion und Projektierung) MW Werftillä Saksan Wismarissa. MW Werftillä on parhaillaan tilauksessa useita risteilijäsarjoja Genting konsernille.

DI Mika Laurilehto on aloittanut suunnittelujohtajana (Vice President Design, Direktor Konstruktion und Projektierung) MW Werftillä Saksan Wismarissa. MW Werftillä on parhaillaan tilauksessa useita risteilijäsarjoja Genting konsernille. Hän toimi vsta 2005 lähtien laivasuunnittelutoimisto Deltamarin Oy:n toimitusjohtajana. Mika Laurilehto valmistui Teknillisestä korkeakoulusta (nyk. Aalto Yliopisto) vuonna 1992 ja hän työskenteli tätä ennen eri tehtävissä Wärtsilä Oyj:ssä ja Almaco-ryhmässä.

DI Janne Luukkonen on myös aiemmin kesällä aloittanut MV Werftillä projektien ohjauksesta ja rakennusohjelmasta vastaavana johtajana. Hän siirtyi tehtävään Meyer Turku Oy:n johtoryhmän paikalta, jossa hän vastasi telakan tuotannon kehittämisestä ja investoinneista. Janne Luukkonen valmistui Helsingin teknillisestä korkeakoulusta 1997 ja hän toimi sen jälkeen aluksi Deltamarin Oy:ssä projektipäällikkönä, Germanischer Lloydilla sekä Royal Caribbean Cruise Linella Freedom luokan rakentamisen valvojana ja sen jälkeen Turun telakan varustelun vetäjänä vuodesta 2011 lähtien.

MV Werft on juuri luovuttanut kaksi jokiristeilijää ja kaksi muuta tämän Rhine luokan alusta on työn alla. Ensi vuoden alussa käynnistyy suurten Global-luokan risteilijöiden sekä Endeavor ekspeditiolaivojen valmistus. Näiden laivojen suunnitteluun osalistuvat suomalaiset suunnittelutoimistot Deltamarin, Elomatic ja Foreship huomattavalla panoksella.

MV Werftin johtajana toimii Wärtsilän telakalla kannukset hankkinut, mutta sen jälkeen pääasiassa Euroopassa toiminut DI Jarmo Laakso.

Jaa artikkeli
portofnaantali