31.03.2020

Mikko Kuosa nimitetty NAPA:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Merenkulun ohjelmistojen, palveluiden ja tietoanalyysien tuottaja NAPA Oy on kertonut Mikko Kuosan nimittämisestä toimitusjohtajaksi. Kuosa seuraa tehtävässä Ilmo Kuuttia, joka toimi NAPA-konsernin toimitusjohtajana kolme vuotta. Kuutti jatkaa edelleen NAPA:n neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä.

Mikko Kuosa. Kuva: NAPA

Mikko Kuosa aloitti NAPA:lla vuonna 1999 valmistuttuaan dplomi-insinööriksi Helsingin teknillisen korkeakoulusta laivanrakennus pääaineenaan. Kuosa on toiminut erilaisissa johtotehtävissä NAPA:ssa. Viimeisimmässä tehtävässään Kuosa toimi NAPA Design Solutions-liiketoiminta-alueen varatoimitusjohtajana, ja ennen sitä NAPA Technology-yksikön varajohtajana.

– Kolme vuotta sitten rakensimme NAPA:n uudelleen ja muutimme sen itseohjautuvaksi organisaatioksi. Hierarkkisen organisaation poistaminen tarkoitti, että ryhmät ja yksilöt tulivat itsenäisemmiksi työtavoissaan, vapaaksi käyttämään kykynsä täysimääräisesti ja tekemään päätöksiä. Se ei aina ollut yksinkertainen tai suoraviivainen prosessi – mutta tulokset puhuvat puolestaan. Vuoden 2019 liikevaihto nousi ennätykselliseksi, samoin asiakastyytyväisyys. Myös henkilöstön työtyytyväisyys ja sitoutuminen paranivat merkittävästi, Mikko Kuosa toteaa.

– Tulokset korostavat henkilöstömme kykyjä ja ammattitaitoa. Luomalla kolme liiketoimintayksikköä, jotka heijastavat paremmin erityisosaamisiamme ja lisääntynyttä asiakaskeskeisyyttä, toteutamme nyt meriteollisuuden teknologiapohjaisen tulevaisuuden todellisuudeksi. NAPA on eturintamassa meriteollisuuden digitalisoinnin mahdollistajana varmistamalla teollisuuden tehokkuuden, turvallisuuden ja vastuullisuuden tulevina vuosina. Meillä on vahva perusta, ja olen innostunut jatkamaan NAPA-matkaa uudessa roolissa erinomaisten, sitoutuneiden ihmisten kanssa.

teksti: Mikko Niini

Jaa artikkeli
navigate