30.05.2024

Norsepowerin kasvutarina jatkuu, Heikki Pöntynen aloittaa uutena toimitusjohtajana

Norsepowerin merkittävässä kasvutarinassa yksi luku päättyy ja toinen alkaa, kun Tuomas Riski siirtää toimitusjohtajan tehtävänsä Norsepowerin hallituksen jäsenenä olleelle Heikki Pöntyselle. Pöntynen on toiminut useissa merenkulun johtotehtävissä Suomessa, Kiinassa, Hongkongissa ja Yhdysvalloissa. Norsepower kiittää Riskiä hänen merkittävästä panoksestaan ​​yli vuosikymmenen johtajuudessa ja toivottaa uuden toimitusjohtajan tervetulleeksi jatkamaan yhtiön nopeutettua skaalausta.

Heikki Pöntynen

Norsepower ilmoittaa kiitollisuudella ja toiveikkaasti Tuomas Riskin eroavan toimitusjohtajan tehtävästä ja Heikki Pöntynen nimittämisestä johtoon. On aivan luonnollista, että kasvuyhtiön toimitusjohtaja jossain vaiheessa siirtää viestikapulaa seuraajalleen – ja näin on nyt tapahtumassa. Toimitusjohtajan vaihto on käynnissä ja Pöntynen siirtyy nyt Norsepowerin toimitusjohtajaksi. Pöntysellä on laaja kokemus merenkulun kasvuyrityksistä, mikä tekee hänestä täydellisen yrityksen nykyiseen vaiheeseen.

Uusi toimitusjohtaja Heikki Pöntynen sanoi: ”Olen iloinen voidessani liittyä asiantuntevaan Norsepower-tiimiin ja innokkaana tukemaan Norsepower-tiimiä menestymään kunnianhimoisissa tavoitteissaan. Tämä on harvinainen tilaisuus – rakentaa peliä muuttava yritys ja auttaa ratkaisemaan globaalin merenkulkualan päästöjen vähentämisen.

Norsepowerin hallituksen puheenjohtaja Erik Floman lisäsi: ”Tuomas on todellinen edelläkävijä ja on ollut loistava voimavara Norsepowerin luomisessa; ilman häntä emme olisi mekaanisten purjeiden markkinajohtaja täydellä tilauskannalla. Haluamme kiittää Tuomaa hänen tekemästään uskomattomasta työstä. Olen myös innoissani siitä, että herra Pöntynen liittyy tiimiin ja tuo mukanaan huomattavan kokemuksensa työskentelystä samanlaisessa kasvuvaiheessa olevien yritysten kanssa.

Ennen Norsepowerilla aloittamistaan ​​Pöntynen toimi johtotehtävissä Plannerissa, R&M Groupissa, Rauma Marine Constructionsissa – Rauman telakalla, Elomaticissa ja MacGregor Groupissa. Hän on myös koulutukseltaan DI ja EMBA Kelloggista, Northwestern University-WHU.

Entinen toimitusjohtaja Tuomas Riski kommentoi: ”Olen erittäin ylpeä siitä, mitä Norsepower on tänään. Yhteisenä perustajana minulla on ollut ilo johtaa lahjakasta tiimiämme ja kasvattaa yritystä ideasta hyväksi havaituksi tuotteeksi. Norsepower on nykyään maailmanlaajuinen markkinajohtaja mekaanisten purjeiden alalla, ja se siirtää koko merenkulkualan kohti nollapäästöjen -tavoitetta.”

Jaa artikkeli