01.07.2020

Raahen Satama sai uuden toimitusjohtajan – Pauli Sarpola ruorissa heinäkuun alusta

”Yhtenä isona tämän vuosikymmennen tavoitteena on saada Raaheen nykyistä syvempi meriväylä turvaamaan tulevia merikuljetuksia.”

Satamaneuvos Kaarlo Heikkinen (oik.) jää eläkkeelle ja luovutti ruorin Pauli Sarpolalle.

Raahen Satama Oy:n hallitus on nimittänyt Pauli Sarpolan sataman toimitusjohtajaksi 1.7.2020 alkaen. Nykyinen sataman pitkäaikainen toimitusjohtaja, satamaneuvos Kaarlo Heikkinen jää eläkkeelle.

Sarpolalla on yli 20 vuoden laaja kokemus satama-alan toiminnoista ja johtamisesta. Vuodesta 2016 alkaen Sarpola on toiminut Kalajoen Satama Oy:n toimitusjohtajana.

– Kun paikka tuli hakuun, ei minun tarvinnut miettiä haenko paikkaa, minulle oli selvää mitä halusin ja onnekseni tulin valituksi. Tänne oli mukava palata, kuin kotiin palaisi. Toisaalta olen Raahessa asunut koko ajan perheeni kanssa ja ennen Kalajokea minulla oli pitkä työrupeama SSAB:n satamatoiminnoissa, joten onhan Raahen satama aina ollut minulle kotisatama ja olen satamaan liittyvistä asioista ollut kiinnostunut ja kartalla, Sarpola toteaa.

– Raahen satamaa on kehitetty Raahen kaupungin, satamaoperaattorin ja satamayhtiön toimesta viime vuosina valtavasti. Satama on tällä hetkellä todella kovassa iskussa silmällä pitäen tulevaisuuden kuljetustarpeita ja käynnissä olevalla investointiohjelmalla varmistetaan Raahen sataman kilpailukyky ja toimintavarmuus jatkossakin.

– Yhtenä isona tämän vuosikymmennen tavoitteena on saada Raaheen nykyistä syvempi meriväylä turvaamaan tulevia merikuljetuksia.

Uuden toimitusjohtajan tehtävälistalla on esimmäisten asioiden joukossa sataman strategian viimeistely yhdessä hallituksen ja henkilöstön kanssa. Strategiasta on tulossa työkalu koko sataman henkilökunnan jokapäiväiseen työskentelyyn. Myös satamaa käyttävien asiakkaiden ja yhteistyökumppanien tapaamiset aloitetaan pikaisella aikataululla.

VA

 

Jaa artikkeli
navigate