29.07.2019

Rakennamme TMFG:n roolia liikenteen markkinoiden mahdollistajana – Janne Lautanalasta ekosysteemi- ja teknologiajohtaja

Janne Lautanala on nimitetty 1.8.2019 alkaen Traffic Management Finland Groupin (TMFG) ekosysteemi- ja teknologiajohtajaksi. Hän vastaa liikenteenohjausyhtiön teknologia- ja ekosysteemikehityksestä.

Vastuualue kattaa liikenteen ekosysteemipalvelujen kokonaisuuden suunnittelun, toteutuksen ja operoinnin, jotta liikenteeseen liittyvät liiketoimintamarkkinat voivat kasvaa.

Janne Lautanalan vastuualueelle kuuluu TMFG:n yhteisen operatiivisen digiarkkitehtuurin suunnittelu, toteutus ja operoiminen, jotta liikenteenohjauskonsernimme toiminnallinen murros sektorin kehitystä eteenpäin vievänä voimana tulee mahdolliseksi sekä voimme täysipainoisesti hyödyntää eri liikennemuotojemme integraatio- ja synergiamahdollisuudet. Konsernisynergioiden synnyttäminen ytimekkäillä yhteisillä IT-palveluilla kuuluu myös hänen vastuualueelleen.

Janne Lautanala on TMFG:n johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja Juko Hakalalle.

Lautanala siirtyy liikenteenohjausyhtiöön Wärtsilästä, jossa hän on toiminut Singaporessa nimikkeellä General Manager, Open Innovation. Hänellä on myös pitkä IT- ja analytiikkatausta sekä monipuolinen kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta Pohjoismaissa, Aasiassa, USA:ssa ja Iso-Britanniassa.

”Yhteisen liikenteenohjauskonsernimme perustamisen taustalla on ollut vahva näkemys tarpeesta vahvistaa liikennesektorin uuden liiketoiminnan kehittymistä. Sujuva ja turvallinen liikenne on hyvinvoivan yhteiskunnan ja liike-elämän kasvun edellytys. Liikenteen ekosysteemien kehittäminen ja teknologian antamien mahdollisuuksien täysipainoinen hyödyntäminen ovat keskeisessä roolissa luotaessa uusia liikennepalveluja ja liiketoimintamahdollisuuksia. Janne Lautanalan osaaminen on tämän työn ytimessä”, sanoo toimitusjohtaja Juko Hakala.

 

Jaa artikkeli
navigate