17.09.2020

Tero Lahti Blue Industry Parkin vetäjäksi

Tero Lahti aloitti meri- ja valmistavan teollisuuden kehittymistä tukevan Blue Industry Parkin johtajana. Lahden pitkä ja monipuolinen kokemus projektinhallinnasta on vahva lisä maailmanluokan meriteollisuuden osaamis- ja tuotantokeskittymien joukkoon tähtäävän alueen kehitystyöhön.

Tero Lahti aloitti Blue Industry Parkin johtajana 14.9.2020.

Turun telakan ympärille muodostuvan 55 hehtaarin teollisuuspuiston kehitystyö etenee. Blue Industry Parkin uutena vetäjänä on aloittanut 14.9.2020 Tero Lahti. Lahden nimitys tuo kehitystyöhön vahvaa osaamista projektijohtamisesta, jota hän on kerryttänyt mm. Nokian ja Microsoftin palveluksessa. Hän on saanut kiitosta myös aiheesta pitämistään luennoista. Viimeksi Lahti on vastannut Meyer Turku Oy:n 300 miljoonan euron investointiohjelman käynnistämisestä ja läpiviennistä.

– Teron vahva projektijohtamisen kokemus on meille hyödyksi niin kaavavalmistelussa kuin maankäytön kehittämistyössä, joissa molemmissa tavoitteena ovat tehokkaat ja sujuvat prosessit, Blue Industry Parkin kehitystyöstä vastaavan Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen sanoo.

Kyynäräinen muistuttaa, että Blue Industry Parkiin tehtävillä investoinneilla Turku tukee suomalaisen meriklusterin ja valmistavan teollisuuden sekä teknologiateollisuuden kilpailukyvyn kehittymistä maailman kärkijoukkoon.

– Osa Blue Industry Parkin alueesta on kaavaltaan vahvaa ja tontit luovutuskunnossa. Kakkosvaihe valmistuu päätöksentekoon alkaneen syksyn aikana. Lisäksi valmistelemme alueesta koko laajan meriklusterin toimijaverkon kattavaa globaalia referenssikohdetta hiilineutraaliuden osalta. Se tukee vahvasti Turun kaupungin hiilineutraaliustavoitetta 2029.

Alueella tehdään koko ajan työtä vähähiilisyyden ja kiertotalouden toimintamallien soveltamiseksi. Esimerkiksi Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteisessä Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet (HNRY) -hankkeessa Turku on nostanut oman tekemisensä kärjeksi Blue Industry Parkin konseptin kehittämisen. Kaarinalainen Carinafour etsii parhaillaan Turku Science Park Oy:n toimeksiannosta toimintamalleja, joilla alueen meriteollisuusverkoston toiminnasta kyetään tekemään resurssiviisasta, hiilineutraalia ja myös yrityksille taloudellisesti mielekästä.

– Blue Industry Park on kunnianhimoinen kokonaisuus, jonka menestyminen vaatii laajaa yhteistyötä ja kokeneen projektijohtajan osaamista. Tero Lahden nimitys projektin johtajaksi on siksi meille iso askel eteenpäin, Kyynäräinen iloitsee.

Jaa artikkeli
navigate