10.01.2023

Purjelaivasäätiö etsii uutta toiminnanjohtajaa

Suomen Purjelaivasäätiö – Segelfartygstiftelsen i Finland etsii uutta toiminnanjohtajaa luotsaamaan 50-vuotiasta, vapaaehtoisvoimin toimivaa säätiötä eteenpäin.

Uudelle toiminnanjohtajalle on tarjolla Suomen seikkailullisin yhteisö, jonka kanssa suunnitella ja toteuttaa laadukasta sail training -toimintaa. Sail Training on menetelmä, jossa purjehduksen ja merenkulkutaitojen oppimisen ohella kartutetaan sosiaalisia taitoja, harjoitellaan työskentelyä ryhmässä, otetaan vastuuta ryhmästä ja nostetaan itsetuntemusta uudelle tasolle. Toiminnanjohtaja vastaa säätiön käytännön toiminnasta ja purjehdusten toteuttamisesta kuunari Helenalla ja s/y Vahinella (Swan 65).

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat taloudesta ja hallinnosta vastaaminen, vapaaehtoisten johtaminen ja vapaaehtoistoiminnan kehittäminen, säätiön operatiivisen toiminnan johtaminen sekä viestinnän, markkinoinnin ja varainhankinnan tehtäviä ja sidosryhmätyötä. Tarkka toimenkuva määritellään valitun henkilön osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Tukena arjen työssä on säätiön hallitus ja noin 70 henkilön monipuolisella osaamisella varustettu vapaaehtoisjoukko, jonka voimin ydintoimintaa eli sail training -purjehduksia toteutetaan.

Toiminnanjohtajan työ ei ole paikkaan sidottua, mutta toimisto sijaitsee Turussa. Työaika on kokonaistyöaika.

Valittavalta henkilöltä edellytetään:
– Kokemusta vapaaehtoisten johtamisesta ja/tai esihenkilönä toimimisesta
– Talous- ja hallinto-osaamista
– Erittäin hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja sekä organisointikykyä
– Toimintaa jatkuvasti arvioivaa, mittaavaa ja kehittävää työtapaa
– Kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa
– Ymmärrystä merenkulusta ja merellisen toimintaympäristön erityispiirteistä
Valinnassa arvostetaan myös:
– Kokemusta merenkulusta ja sail training -menetelmästä
– Kokemusta nuorisotyöstä ja/tai seikkailukasvatuksen menetelmällistä tuntemusta
– Hyviä verkostoja yritysten, kolmannen sektorin ja/tai kaupunkiorganisaatioiden kanssa
– Viestintäosaamista ja sosiaalisen median tuntemusta

Mikä Suomen Purjelaivasäätiö on?
Suomen Purjelaivasäätiö – Segelfartygsstiftelsen i Finland on perustettu vuonna 1973. Säätiö järjestää sail training -purjehduksia kuunari Helenalla ja sy Vahinella, ja huolehtii vapaaehtoisen miehistön koulutuksesta. Säätiö järjestää toimintaa tukevia merellisiä nuorisotapahtumia sekä pitää aktiivisesti yhteyttä samoja tarkoituksia toteuttavien suomalaisten ja ulkomaalaisten yhteisöjen kanssa. Suomen Purjelaivasäätiö on osa Sail Training International -kattojärjestöä, joka järjestää muun muassa Tall Ships Races -tapahtumat vuosittain.

Lisätietoa: www.staf.fi, Facebook: Suomen Purjelaivasäätiö, Instagram @kuunarihelena_official ja @sy_vahineofficial

Jaa artikkeli
FREJA