05.02.2019

Risteilyalan sisustusmessut Hampuriin ja Miamiin

Hampurin SMM-merenkulkumessujen järjestäjä HMC luo Elben kaupunkiin uudentyyppisen, matkustajalaivojen sisustukseen keskittyvän näyttelytapahtuman ensi syksyksi. Jo kesän alussa vastaavat risteilyalan sisustusmessut järjestetään Miamissa Floridassa.

Hampurin Messukeskus. Kuva: Hamburg Messe

HMC eli Hamburg Messe und Congress aikoo hyödyntää risteilybisnesten boomia ja järjestää ensi syyskuussa vain matkusta-aluksille tarkoitetun laivansisustustapahtuman nimeltä MARINE INTERIORS Cruise & Ferry Global Expo.

Tämän alan ensimmäinen eurooppalainen tapahtuma pidetään syyskuun 11.-13. Hampurin messukeskuksessa. Näytteilleasettajiksi järjestäjät odottavat kaikkia alan keskeisiä toimijoita. Messuvieraat ovat suurten matkustaja- ja risteilyvarustamoiden johtajia ja hankinnoista päättäviä henkilöitä, sisustussuunnittelijoita ja niin edelleen.

Varmistaakseen uuden tapahtumansa suosion HMC järjestää sisustusmessut yhtä aikaa Seatrade Europe -tapahtuman kanssa. Näin messuvieraat voivat käydä molemmissa tapahtumissa samalla messumatkalla, The Marine-Executive kirjoittaa.

– Esittelemme risteilyalan tuoreimpia trendejä alusten sisustuksessa ja suunnittelussa, HMC:n toimitusjohtaja Bernd Aufderheide sanoo ja huomauttaa, että jo viime syksyn SMM 2018 -tapahtumassa oli koolla yli 300 sisustusalan näytteilleasettajaa.

Hampurin uusin meritapahtuma järjestetään aina parittomina vuosina alkaen tänä vuonna. Lisätietoja messuista löytyy osoitteesta www.marineinteriors-expo.com.

Miami avaa omat messunsa kesäkuussa

Miami ehti kertoa omasta sisustustapahtumastaan jo ennen Hampuria.  Floridassa järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen vain risteilyalusten sisustukseen, arkkitehtuuriin ja varusteluun keskittyvä messutapahtuma eli CSIE -näyttely, joka pidetään 18.-20. kesäkuuta Miami Beachin messukeskuksessa.

Näytteilleasettajille Miamin CSIE (Cruise Ship Interiors Expo) tarjoaa Hampurin tavoin laajan asiakaskunnan risteilybisnesten vakiintuneiden toimijoiden joukossa. Messuvieraat puolestaan saavat kattavan katsauksen laivansisustuksen uusista materiaaleista ja tuoreimmista trendeistä, Carnival Cruise Linesin johtava sisustusarkkitehti Petu Kummala kertoi The Maritime-Executivelle jo ennen joulua.

– Tämä tapahtuma tulee kaikille tosi tarpeeseen. CSIE:n myötä sisustussuunnittelijat ja tavarantoimittajat saavat jännittävän forumin vaihtaa ideoita ja katsoa, millaisia hankkeita alan tulevaisuus tuo tullessaan, Kummala sanoi.

Kaikki suuret toimijat esillä

Järjestäjien mukaan tapahtuma on saanut niin hyvän vastaanoton suurimmilta risteilyvarustamoilta, laivanrakentajilta ja palvelutarjoajilta, että kaikki näyttelytilat on jo nyt varattu.

Suurimpiin näytteilleasettajiin lukeutuvat muiden muassa MJM Group, Trimline, YSA Design, Tillberg Design, Fincantieri Marine Interiors, Disney Cruise Line, Virgin Voyages, The Ritz-Carlton Yacht Collection, Carnival Cruise Line ja Grand Bahama Shipyard.

CSIE:n yhteydessä Miami Beach Convention Centerissä järjestetään myös Marine Catering Expo, jossa johtavat keittiöiden, penttereiden ja ravintolapuolen muiden tilojen ja koneiden toimittajat esittelevät tuotteitaan. Näiden joukkoon kuuluvat muiden muassa MKN, vuonna 1977 Suomessa perustettu ja sittemmin kansainvälistynyt Loipart sekä Rational.

Lisätietoja CSIE:stä löytyy osoitteessa http://info.cruiseshipinteriors-expo.com/the-2019-guide-to-cruise-interiors-trends.

https://www.maritime-executive.com/article/miami-to-host-first-ever-cruise-ship-interiors-expo

https://maritime-executive.com/blog/new-cruise-and-ferry-expo-planned-for-hamburg

 

Jaa artikkeli