02.02.2021

Solvangin yhdeksään tankkeriin värähtelyanturit

Norjalaisen laivayhtiö Solvangin tankkereihin asennetaan uudet järjestelmät manuaaliseen värähtelyn tarkkailuun. Petrokemikaalikuljetuksia tekevä Solvang tulee käyttämään SKF:n QuickCollect värähtelyantureita ja ProCollect-sovellusta monitoroimaan alusten pyöriviä laitteita. Järjestelmä helpottaa yhtiötä tunnistamaan laiteongelmat aiemmin ja vähentämään huoltokustannuksia.

Solvangin mukaan järjestelmä auttaa yhtiötä siirtymään toistuvista rutiinihuolloista ennaltaehkäisevään huolto-ohjelmaan. Järjestelmällä voidaan vähentää korjausten aiheuttamia ennakoimattomia häiriöaikoja tai päästä niistä jopa kokonaan eroon. Se parantaa myös laitteiden palveluikää, optimoi varaosien käsittelyä ja vaikuttaa myös turvallisuuteen sekä hiilijalanjälkeen.

Järjestelmä asennetaan yhdeksään Solvangin 27:stä aluksesta. Yhtiö on jo kahden vuoden pilottikokeilulla testannut teknologiaa. Eri alusten koneistosta saatu tieto on ollut yhtiölle erittäin hyödyllistä ja mahdollistanut paremman teknisen tuen miehistöille.
QuickCollect-sensori kerää reaaliaikaista dataa, jota voidaan katsoa suoraan sovelluksessa tai ladata pilveen myöhempää analysointia varten. Ratkaisua voidaan käyttää myös vaarallisissa olosuhteissa.

Lähde: Maintworld-lehti

Teksti: Tomi Kangasniemi

Jaa artikkeli
navigate