07.03.2021

Tall Ships tapahtuma tuo jälleen suuret purjealukset Suomeen

Kansainvälinen Tall Ships -laivasto vierailee 27. kesäkuuta ja 3. elokuuta 2021 välisenä aikana viidessä satamassa ja järjestää osanottajille kilpailuja ja meriaiheisia juhlia. Suomessa laivat vierailevat Turussa ja Maarianhaminassa.

Tall Ships alukset Airistolla. Kuva Kari Martiala.

Tall Ships Races 2021 vie majesteettisen Tall Ships -laivaston Itämerelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017. Viimeisen vierailun aikana yli neljä miljoonaa kävijää kävi katsomaan tapahtuman aluksia ja järjestäjät uskovat, että tänä vuonna meren äärelle kerääntyy yhtä paljon katsojia. Kilpailusarja vie alukset viiteen eri satamaan – Klaipedaan (Liettua), Turkuun, Tallinnaan (Viro), Maarianhaminaan Ahvenanmaalla sekä Szczeciniin (Puola).
Tall Ships Races 2021 tarjoaa yhteensä noin 1 500 meripeninkulmaa kilpailuja Itämerellä. Merialue on ollut suosittu Tall Shipsin osallistuvien alusten keskuudessa ja jopa 100 alusta on osallistunut edellisiin Itämeren kilpailusarjoihin, kilpailutapahtumista vastaava päällikkö Paul Bishop kertoo.
– Toivomme, että The Tall Ships Races 2021 on houkutteleva reitti monille aluksille, ja tarjoaa mahdollisuuden jännittäviin seikkailuihin tuhansille nuorille harjoittelijoille, joihin odotetaan osallistuvan tapahtumaan.

ALUSTEN REITTI
Klaipeda, Liettua (sunnuntai 27. – keskiviikko 30. kesäkuuta)
KILPAILU 1
Turku, Suomi (maanantai 5.-torstai 8. heinäkuuta)
RISTEILY
Tallinna, Viro (torstaina 15.-sunnuntaina 18. heinäkuuta)
KILPAILU 2
Maarianhamina, Ahvenanmaa (torstaina 22.-sunnuntaina 25. heinäkuuta)
KILPAILU 4
Szczecin, Puola (lauantai 31.-tiistai 3. elokuuta)

Jaa artikkeli