25.11.2019

Tukilakot vaarantavat Suomen ulkomaankauppaa ja meriliikennettä

Suomen Varustamot korostaa, että lakoilla on suuria vaikutuksia Suomen kauppalaivastoon ja Suomen lipun kilpailukykyyn. Viennistä 90 prosenttia ja tuonnista 80 prosenttia liikkuu laivoilla.

Muun muassa M/s Finbon Cargon kaikki vuorot tänään ja huomenna on peruttu.

Suomen Varustamot korostaa tiedotteessaan, että postilakko ja sen tukilakot aiheuttavat vakavia häiriöitä laivaliikenteeseen ja Merimies-Unionin tukilakko pysäyttää liikenteen Suomen lipun alla kulkevien alusten osalta.

”Lakolla on suuria vaikutuksia Suomen kauppalaivastoon ja Suomen lipun kilpailukykyyn. Koko Suomen kauppalaivasto pannaan seisomaan niiden tullessa Suomen satamiin, samalla kuin ulkomaiset kilpailijat liikkuvat normaalisti. Näin ollen lastit sekä matkustajat ohjautuvat kilpailijoille, ulkomaisen lipun alla kulkeville aluksille.” sanoo Hans Ahlström Suomen Varustamot ry:n varatoimitusjohtaja.

Kolmasosa Suomen viennistä kulkee suomalaisilla aluksilla. EK:n mukaan Suomen vientitavaraa kulkee suomalaisilla aluksilla noin sadan miljoonan euron arvosta joka päivä. Kappaletavaraviennistä 60 prosenttia ja kappaletavaratuonnista puolet kulkee matkustaja-autolautoilla .

AKT on ilmoittanut tänään laajentavansa tukilakkoja satamissa 28.11 alkaen. Tämä vaikuttaa massiivisesti Suomen ulkomaankauppaan, viennistä 90 prosenttia ja tuonnista 80 prosenttia liikkuu laivoilla.

 

Jaa artikkeli