Hallitus esittää lisätalousarviossaan rahoitusta Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaivojen hankintaan

Hallituksen esityksen mukaan Rajavartiolaitos saisi 240 miljoonan euron tilausvaltuuden ja 120 miljoonan euron määrärahan.

Ulkovartiolaiva Uisko . Kuva: Rajavartiolaitos

Hallituksen lisätalousarviossa esitetään rahoitusta Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaivojen hankinnan aloittamiseen jo tälle vuodelle.

Hallitus esittää Rajavartiolaitokselle 240 miljoonan euron tilausvaltuutta ja 120 miljoonan euron määrärahaa kahden uuden ulkovartiolaivan hankintaan.

Esityksessä todetaan, että Rajavartiolaitoksen vanhentuneiden ulkovartiolaivojen korvaaminen on välttämätön hankinta, jonka aloittamista ei voida enää lykätä.

– Ulkovartiolaivat ovat keskeisiä Rajavartiolaitoksen suorituskyvyn turvaamisessa. Niillä on laajaa yhteiskunnallista merkitystä niin moniviranomaisyhteistyön ja Suomen kansainvälisten sitoumusten ja velvoitteiden näkökulmasta kuin myös ympäristönsuojelun osalta, sillä laivojen tehtävänä on merirajojen turvaamisen lisäksi myös merialueilla tapahtuva öljyntorjunta, sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi esitystä ministeriön tiedotteessa.

VA

Jaa artikkeli
Freja