Suomalainen start-up sopi merenkulun yhteistyöstä jenkkiyliopiston kanssa

Merialan yritysuntuvikko EEX Maritime Oy on tehnyt merkittävän yhteistyösopimuksen suuren amerikkalaisen yliopiston SUNY Maritime Collegen kanssa. Kumppanusten tavoitteena on kehittää merialan yrittäjyyttä ja teknologisia keksintöjä.

EEX:n Maritimen ja yliopiston aiesopimuksessa pyritään lisäämään kontakteja ja verkostoitumista kaiken kokoisten merialan yritysten, koulujen ja ajatushautomoiden kanssa.

Nyt sovittu kimppa luvastaa hyvin merenkulun piirissä käynnissä olevia mullistuksia. Alan liiketoiminta muuttuu kovalla vauhdilla samalla kun yhä suurempi osa maailmankaupasta kulkee köleillä.

– Bisnesten ja yritysilmapiirin alueilla meidän kaltaisemme nuoret start-up -yritykset voivat toimia sillanrakentajina suurten ja vakiintuneiden yritysten välillä, EEX Maritimen toinen perustaja Tapio Peltonen luonnehtii markkinoiden tilannetta ja nyt tehtyä sopimusta.

Merialoilla meneillään suuri murros

SUNY (State of New York University) Maritime on New Yorkin osavaltion yliopiston merenkulun tutkimuslaitos ja alallaan Yhdysvaltain merkittävin ja vanhin opinahjo. Koulu sijaitsee lähellä New Yorkin ja New Jerseyn isoja satamia ja sillä on noin 1 800 merialojen opiskelijaa.

Nyt solmitulla sopimuksella EEX Maritime pääsee osalliseksi yliopiston laajoista tietokannoista ja tutkimusresursseista.

– Tällaisilla eri kokoisten kansainvälisten toimijoiden kumppanuuksilla kykenemme tarjoamaan merenkulkuun uusia vaihtoehtoja alan käynnissä olevan murroksen keskellä, yliopiston meriliikenteen ja logistiikan laitoksen johtaja, tohtori Chris Clott sanoo.

Murros liittyy toimintatapojen muutoksiin kaikilla merenkulun osa-alueilla, aina risteilybisneksistä offshore-toimintoihin, satamiin ja tietenkin tavarankuljetuksiin asti. Satamien ja alusten välinen yhteydenpito lisääntyy, aluskoot kasvavat ja polttoaineet muuttuvat, ja kaikki tämänkaltaiset asiat lisäävät tutkimuksen tarvetta.

EEX Maritime Oy on perustettu luomaan käyttöalustoja kaiken kokoisille merenkulun toimijoille. Yritys pyrkii samanlaisiin kumppanuuksiin myös eurooppalaisten ja aasialaisten tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa.

Jaa artikkeli